Apaság vélelmének megdöntése (beszélgetés)
Első körben igen, de utána el lehet intézni.
Ilyen ismerősöm is volt, ahol már külön éltek, de még nem váltak el, és a férj nevére került az új pasi gyereke. Utána viszont rendezték a helyzetet. És amikor még a férj nevén volt a gyerek, és el akarták vinni külföldre, a férjnek (akié nem is volt a gyerek) külön engedélyezni kellett, hogy külföldre kivihessék a másik pasi gyerekét.
Azért úgy látom, nem csak én gondoltam így, hogy egy kicsit érthetőbben is fogalmazhatna.
Nekem volt egy ismerősöm, ahol az apa nem akarta elismerni a gyerekét, mivel papírja volt arról, hogy nem lehet gyereke. Végül az apasági teszt kimutatta, hogy kivelncben valahány százalék, hogy ő az apa. Egyébként a gyerek ránézés alapján is tiszta apja.
Szóval nem értem,hogy akkor ha adott a gyerek, és adott a vér szerinti apa, akkor azt a tesztet miért nem lehet megcsináltatni? És azt az eredményt becsatolni a bíróságra, valamint azt, hogy a vér szerinti apa vállalja az apaságot. Utána valami már csak történne...
:DDD
Ezek marha jók!
Pedig, ha elolvasod egyben, akkor érthető. Elkezdődött a válása már 2011-ben, de még nem választották el. E közben született a gyermek. És mivel még nincsenek elválva, a gyermek automatikusan a házastárs nevére került. Kérte a Bíróságtól a genetikai vizsgálatot, ami bebizonyítaná, hogy az osztrák élettárs az apa, de a bíróság nem engedélyezi addig, amíg a volt férj nem nyilatkozik.
Mekkora baromság már, nem? Ha engedélyezné, akkor legalább a gyerekkérdésen túl lennének már. Mi van, ha azt mondja a volt férj kibacásból, hogy övé a gyerek? Nem csinálnak apasági vizsgálatot?
A felhasználó törölte magát, úgyhogy tulajdonképpen mindegy már, hogy ki kivel van. :D
Én sem értettem egy kukkot sem ebből. Ha az egyik pasié a gyerek, a másiké meg nem, akkor gondolom, az egyik lemond róla, a másik meg a nevére veszi.
De mivel már a kérdést sem értettem, nem biztos, hogy ez a válasz. :D
Nem csak az ékezetekkel van a probléma... De egy kalappal... Nem könnyű.. sőt pokolian hosszú procedúra. De mutatok egy kis szösszenetet, bírósági jegyzőkönyvekből... az a vicc, hogy nem vicc...Ezért nem érdekli őket, hogy 4 éve fizikailag képtelenség gyereket csinálni a börtönből...:)
"- Maga szexuálisan aktív?
- Nem, én csak ott fekszem.
- Mikor van a születésnapja?
- Július tizenöt.
- Melyik évben?
- Minden évben.
- Ez a myasthenia gravis befolyásolja a memóriáját?
- Igen.
- És milyen módon befolyásolja a memóriáját?
- Nem emlékszem.
- Szóval elfelejtette. Mégis, tudna egy példát mondani valamiről, amit elfelejtett?
- Hány éves a fia, aki magával lakik?
- Harmincöt vagy harmincnyolc, nem tudom pontosan.
- Hány éve lakik magával?
- Negyvenöt.
- Maga a helyszínen volt, amikor ezt a képet csinálták magáról?
- Szóval a teherbe esése napja augusztus 8?
- Igen.
- És maga mit csinált ez alatt?
- Szóval van három gyermeke, igaz?
- Igaz.
- Hány fiú?
- Egy sem.
- Hány lány?
- Hogy végződött az első házassága?
- Halállal.
- Kinek a halálával?
- Tudna egy személyleírást adni az alanyról?
- Közepes magasságú, szakállas.
- No vagy férfi?
- Tehát azt mondja, hogy a lépcső lefelé vezetett a pincébe?
- Igen.
- Lehetséges, hogy ugyanez a lépcső felfelé is vezetett?
- Doktor úr, hány boncolást végzett hullákon?
- Minden boncolást hullákon végzek.
- Kérem, hogy minden válasza legyen orális, rendben? Milyen iskolába járt?
- Orális.
- Emlékszik hogy mikor vizsgálta meg a holttestet?
- A boncolás kb. este 8:30-kor kezdődött.
- És Kovács úr halott volt ebben az időpontban?
- Nem, ott ült az asztalon, és csodálkozott, hogy miért boncolom.
- Doktor úr, mielőtt elkezdte a boncolást, ellenőrizte az egyén pulzusát?
- Nem.
- Ellenőrizte a vérnyomását?
- Nem.
- Ellenőrizte a légzését?
- Nem.
- Tehát lehetséges, hogy az egyén életben volt, amikor elkezdte a boncolást?
- Nem.
- Miért olyan biztos ebben, doktor úr?
- Mert az egyén agya az asztalomon volt, egy üvegtartályban.
- Mindennek ellenére, mégis, lehetséges az, hogy az egyén életben volt?
- Igen, lehetséges hogy az egyén életben volt, és ügyvédként praktizált valahol."
Ha a valódi apa, nem írta alá az apasági nyilatkozatot, mikor a kicsi megszületett, az ő védelmére kapta a volt férj nevét és ez sajnos elég hosszú procedura.
MÉg akkor is, ha nincs az ex börtönben.
Elég furcsa a cím..
Apasäg velelmenek megtämadäsa...ez mi akar lenni???
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek egy nő miért nem engedi megcsináltatni az apasági vizsgálatot?
- Ha apasági tesztet csináltat a férjem és kiderül, hogy a mostani párom az apa, akkor kinek kell fizetni a teszt költségét?
- Szerintetek a pasi is kérhet apasági vizsgálatot attól, hogy nem vele élek?
- Miért félnek a férfiak az apaságtól? Talán önzőbbek, mint mi nők?
- Az apasági DNS tesztet meg lehet-e tagadni? Valaki tud ebben a témában segíteni?
- Azt szeretném megtudni, hogy apasági nyilatkozatot hol lehet az apukának tenni?