Apának joga van hozzá? (beszélgetős fórum)
A nyitó kérdés a következő: Apának joga van hozzá?
Válasz: a gyereknek van joga hozzá!
Gyermekjogok:
"9. cikk – A szülőktől való elválasztás: Nem szakíthatnak el a szüleidtől. Csak akkor lehet kiemelni egy gyereket a családjából, ha az az ő érdekében történik (pl. bántják, vagy nem törődnek vele). Jogod van kapcsolatot tartani mindkét szülőddel, akkor is, ha nem élnek együtt."
Az apának lehet, hogy csak vasárnap van joga látni a gyermekét, de a gyereknek joga van, hogy ha elváltak is a szülei, harmóniában, és nyugodtan szerethesse mindkettőt.
Gondolj arra, hogy bizony lesz az a gyermek tinédzser is! :)
Ennek semmi köze a láthatáshoz, nem elvinni akarja, hanem képet készíteni róla.
Akármilyen is az apa, szerintem szánalmas ez a hozzáállás.
Az én apám sem volt a tökély, volt láthatás, de anyám sosem korlátozta, vagy korlátozott ebben, pedig felnőtt fejjel már látom, hogy mekkora erő kellhetett hozzá, hogy elengedjen, és gondolom egy nyugodt perce nem volt, míg haza nem értem, de ennek ellenére sosem mondott egy rossz szót sem apámra, és ezért nagyon becsülöm...
Emiatt kérdeztem.
Sajnos nem a magam önzősége hajt,hanem az,hogy ő egy rossz ember aki a fiával az 5év alatt nem töltött el kettesben 2percet sem.
Akkor mi a fórum értelme?
Joga nyilván ahhoz van, ami papíron a bírósági végzésben (vagy mi a neve) van.
Fiam 2ik évet kezd az oviban,viszont az apja(akivel maximálisan rossz a viszony),ìrt smst,hogy szeretne jönni,képet készíteni stb.Amúgy csak vasárnap láthatja.Válaszom az volt,hogy nem legelső napja,nem kiscsoportos,nincs beszoktatás így felesleges.
Joga lenne veszekedni emiatt?
További ajánlott fórumok:
- Egy játszóháznak jogában áll-e nem elárulni, hogy honnan hozzák a születésnapi tortát?
- Milyen jogai vannak annak az apának, akinek a neve szerepel az anyakönyvi kivonaton, de az anya egyedülállóként neveli a gyermekét/keit?
- Két gyerekem van. A 16 éves most megy az apjához lakni. Jár-e tartásdíj a kicsire, ha az apának sokkal több a jövedelme mint nekem?
- Tudtok írni olyan verset vagy idézetet, ami apának szól a csecsemő gyermekétől és könnyekre fakasztja?
- Van beleszólása az apának, hogy az anya hova költözik a gyermekkel?
- Hogyan lehet hogy a páromnak joga legyen a gyerekhez és hozzám is?