Van beleszólása az apának, hogy az anya hova költözik a gyermekkel? (tudásbázis)
Szia!
Első körben tudnod kell,hogy átveszik e,ha igen kapsz egy papírt hogy oda fog járni,a régi pedig kiadja a kilépő papírokat.Lakcím kártya is kell hozzá és anyakönyvi kivonat.legalábbis 4 éve így ment.
Sziasztok!
Időközben eljött az idő, hogy 2 hét és költözünk.
Abban kérném a segítségeteket, hogy milyen sorba kell mit intézni? Oviban mennyivel a költözés előtt kell szólni, hogy nem fog már oda járni?
Érezzük igen..
Mondjuk nálunk én kaptam meg a felügyeleti jogot,igy azérz könnyebb...
Nálunk közös szülői felügyeleti jog van, viszont a gyermek lakóhelye az anya mindenkori lakóhelye. Mindenkori. Vagyis ha el akarok költözni, el is fogok. ;) Elváltunk, nem a volt férjem szabja meg, hol éljek. A láthatást majd megoldja. Én is munka miatt teszem, azaz a pénz miatt. Mivel ő nem fog többet adni, megoldom én, de így. Ki kényszeríthet arra, hogy filléreket számoljak, amikor lehet jobb is?
Engem bosszant ez a téma amúgy. Gondolom érzitek. :D
Én körbejártam mindent költözés előtt.
Első dolog költözés után a lakcím volt,illetve kereset beadása az illetékes bíróságra!
Fenyeget?
Mi is albiba jöttünk,a nyugalom végett,lecarom azt a 10ezret,mikor gyógyszer többe kerül ha beteg...iskoláztatni kell,ruházni stb.....én sem akartam semmit kérni,de a bíróság akadékoskodott igy lett a 10...lehetett volna több is,de szabadulni akartam,na meg a gyereké a pénz.
Beszélj ügyvéddel én is ezt tettem már a költözés előtt 9hónappal is,igy volt idöm felkészülni minden eshetőségre..aztán kiderült a gyerekrablásra nem voltam..1hét után kaptam vissza 4évesem a rendőrségen ..gondolom nálunk ez is közrejátszott,hogy a biróság nálam hagyta,nem az apjánál akinek stabil háttere van.
Gyerek,nyugalom stb...azt nézd nektek mi jo ..én két gyerekkel mertem lépni,és nem bántam meg...sőt!
És azt mivel lehet bizonyítani, hogy feketén dolgozik?
Amúgy annyira nem akarok akadékoskodni, mert nekem csak egy dolog kell, a nyugalom. Csak azért kérdeztem a gyerektartást, mert ha esetleg bármi úgy alakul, de koppkopp nem fog.. Akkor legalább legyen valami fogalmam, hogy hova nyúlhatok pénzügyileg. Vagy ha kötekedik a költözéssel kapcsolatban, mert mindig a bírósággal "fenyeget", legyen mit nevetve mondanom, hogy akkor nem csak nekem kell majd adnom.
Bizonyitani kellene..ha nem megy,akkor állam által megelőlegezettet kell kérni de ezt nem tudom hogy működik.
Érdemes volna ügyvéddel beszélned,lehet még amit kifizettél neki albérletet is vissza tudod perelni .
Nagypapa jön autóval pénteken és vasárnap hozzák vissza.Apuka nem mozdul.
10000ft a gyt,ezt leszabályozták.
Gyámügy előtt is megegyezhettek mindenben,ha ott nem sikerül,akkor bíróság.
Nekem 2év csata volt,gyerekelhelyezéssel együtt.
A hétvégeken hogy van a láthatás? Pénteken megy az apjával, és vasárnap délután érkezik haza? Vagy csak szombaton kezdődik?
Gyerektartást mennyit fizet nálatok az apa?
Mert eddig nálunk elutasítottam ezt, csak hogy ne tudja a fejemhez vágni, hogy pedig ő..... Inkább én fizetek neki albérleti díjat. De már egyre több helyről azt kapom a fejemhez, hogy már bocsánat, de jó nagy marha vagyok. Úgyhogy ha nem lesz kinek ócsárolnia, biztosan élni fogok evvel a lehetőséggel, de semmiképp nem akarok bírósági hercehurcát, úgyhogy egy reális összeget akarok tényként közölni vele majd.
Mi 82vel jöttünk arrébb,2hetente van láthatás plusz szünetek fele .működik a rendszer.
Nalunk is próbált beleszólni,de az uj lakhely bírósága feltette az i-re a pontot
nem jártunk utána mert apuka, azaz a párom nem szőrszálhasogató
váláskor hétvégi láthatást kapott de hetente 50ezer ft-ből (ami gyerektartás után maradt) ennyit nem tudott kigazdálkodni... tehát lehetőségei korlátozottak lettek, akárhogy is nézzük.
Szünetekben mindig jöttek, jönnek - ez lett a megoldás, azóta már nagyok.
200 km még nem a láthatás korlátozása.
Kié a felügyeleti jog?
70 km nem távolság, már bocsánat! :D
Persze kifogásokat egyszerűbb gyártani...
szia úgy tudom elvileg beleszólhat az apa, ill. gyámhatóság vagy a bíróságnak is jóvá kell hagyni.
De a gyakorlat:
párom exe kb 200 km-re akart menni a gyerekkel az új pasijával, bejelntette, mi beleegyeztünk. Ennyi volt. De elvileg nem teheti csak úgy meg, mivel korlátozza a bíróság által megszabott láthatás gyakorlását. De megoldották egymás között, jöttek/jönnek a gyerekek amikor csak tudtak. Nálunk még jobbat is tett, mert míg közelebb voltak nem akarta a nő elengedni hozzánk a gyerekeket, csak hogy párom mehet oda pár órára... így viszont kénytelen lett elengedni a szünetekben őket
Sziaaztok!
Egyedülálló szülök tanácsát, tapasztalatait várnám a következő témában;
Egyedülálló anyaként érdekelne, hogy az apának mennyi beleszólása van abba, ha az addigi lakhelyét a gyermek(5) és anya megváltoztatja, messzebre költöznek.
A láthatás eddig telejesen szabad volt, amikor épp ráért az apa, akkor jött a gyerkőchöz, mentek ide-oda, amikor lehetőség volt rá, viszont a költözés után, leginkább a távolság(70km) szabna határt. Az érdekel, hogy az apa ilyen esetben joggal mondhatja azt, hogy nem mehet az anya és gyermek?
Van erre valami szabályozás?
Köszi a válaszokat előre! :)
További ajánlott fórumok:
- Anyukák két gyermekkel, beszélgessünk
- Fiús anyák, három év körüli gyermekkel!
- Segítséget szeretnék kérni, egyedül maradtam három gyermekkel
- Télen, két kiskorú gyermekkel kitehetnek az albérletből?
- Akinek van kedve, jöjjön:beszélgessünk! Csevegjünk kötetlenül, gyermekkel kapcsolatos témákat hanyagoljuk!:)
- 3 gyermekkel uj életet, uj kapcsolatot kezdeni