Angol vagy német nyelvet érdemesebb tanulni? (tudásbázis)
ha nemetet hallok kiraz tole a hideg. Pedig a cegnel sok nemet fonok van meg delegaciok.
Angolos vagyok.
...én angolt tanultam régen,tizen évig...
ma pedig a némettel probálkozom...mert a szomszédos országban szeretnék dolgozni...
mai fejjel...inkább a németet tanultam volna iskolában. a nemet igy az angol utan nekem nehezebb...tenyleg a nyelvtana iszonyat...de megkuzdunk ;-)
rengeteg ismerősöm van aki a német előnyét kihasználva jó állást kapott.
sőt egyetem alatt is. mind a két nyelv fontos.
Szerintem pont az angolnak van sokkal több értelme.Persze a német is világnyelv,de az angollal,ha kicsit jobban bele gondolsz,többfelé boldogulsz,már lassan mindenhez az angol kell.
A németnek kicsit a nyelvtana valóban nehezebb,de nem vészes,meg igazából te érzed,hogy melyikkel tudsz te többet kezdeni,kinek melyikre van szüksége...
Sziasztok!
Szerintetek itt Magyarországon angol vagy német nyelvvizsga éri meg jobban/kell jobban? Csak mert szerintem németnek több értelme van, viszont az angol könnyebb...
További ajánlott fórumok:
- Milyen nyelvet érdemes tanulni az angolon kívül?
- Meg lehet tanulni az angol ( amerikai angol ) nyelvet akcentus nélkül?
- Hogy lehet egyszerűen otthon angol nyelvet tanulni önállóan?
- Az angol (amiből felsőfokúm van) mellé melyik nyelvet célszerűbb/könnyebb tanulni a spanyol és olasz közül?
- Hogyan kezdjek önállóan angol nyelvet tanulni?
- Szerintetek érdemes lenne a német nyelvet angolul tanulni? (pl. német-angol szókártyákkal)