Ananászos narancsital citromfűvel recept
140 k
Az Ananászos narancsital citromfűvel hozzávalói:
20 dkg ananász
1 kicsi gyömbér
1 dl frissen facsart narancslé
1 teáskanál méz
1 csipet fahéj
fél evõkanál apróra vágott citromfûlevél
Az Ananászos narancsital citromfűvel elkészítési módja:
LKÉSZÍTÉSE: Tisztítsuk meg az ananászt, szeleteljük fel, és tegyük egy turmixolásra alkalmas edénybe. Tegyük hozzá a felaprított gyömbért, a mézet, a fahéjat és a citromfûlevelet, öntsük hozzá a narancslevet. Alaposan turmixoljuk össze. A vitamindús italt az illatos, friss citromfûlevél teszi igazán zamatossá. Tápanyagtartalom: 2 g fehérje, 32 g szénhidrát, 0 g zsír
EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:
Az ananász legértékesebb hatóanyaga a bromélia nevû enzim, mely jelentõs szerepet játszik a zsír égetésében, emésztést gyorsító hatása révén pedig gyorsabban ürülnek a szervezetbõl a méreganyagok. Ananász fogyasztása javasolt még a bélrendszer zavarainál, meghûlés és vérszegénység esetén. Figyelem! A konzerv-ananász már nem tartalmaz bromélia-enzimet!
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2007. júl. 26. 14:51
Az ananászos narancsital citromfűvel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.