Amikor körülötted tombol az influenza, mi a védőpajzsod? (beszélgetős fórum)
Tömeg kerülése,hazaérve kézmosás,naponta kint lenni szabad levegőn/ha nem túl szennyezett/.
C vitamin min.500, hagyma, savanyú káposzta,diós méz.
Hazaérve, illetve legkésőbb este lefekvés előtt: sós vizes /pohár vízbe 1tkanál só felforrósítani és lehűteni/ torok gargarizálásés orr nyilás kimosás. A bacik minden esetben az orr és torok nyilláson keresztül fertőznek.
Ééén megpróbálok egészségesen kajálni, másrészt meg szedek ilyen fincsi rágótablettás C-vitamint... egy éve nem voltam beteg, egyáltalán! Ja, és amióta szedem a fog.gátlót, nem estem bele úgy a betegségbe...ennek már 2 éve!
Gyerekkoromba rettenetesen beteges voltam, egy kis megfázás és rögtön hányás-hasmenés... 2 havonta minimum beteg voltam, és durván... és szinte egy csapásra kinőttem a betegeskedést!
Jaaa, és az alkoholos kézfertőtlenítő nagyon fontos számomra!
Ha áltudomány lenne, akkor nm ajánlotta volna gyógyszerész barátunk, aki minden ilyen járványt ezzel véd ki!
Ha valaki, akkor ők aztán ki vannak téve a fertőzéseknek!
Igaz, hogy nekem is a családom összes tagja (két iskolás lányunk és a pedagógus nejem) hozhatta haza a vírusokat, mégse lettem soha influenzás.
De szíved joga, hogy abban higgyél, amiben csak akarsz. :)
az vagy amit megeszel.Mi építgetjük és romboljuk magunkat.A műkajáktól várhatjuk hogy jóllakjunk de hogy egészségesek legyünk arról ha máshogy nem megy vitaminokkal és ásványi anyagok pótlásával igen is segíthetünk.
Másrészről az immunrendszer tanítható.Gyerekként rontják el az embert a szülei a túlzott féltéssel a baciktól.Egyre satnyábbak a fiatalok a túlfertőtlenített világban.A vírusok is túl vannak lihegve.Követhetetlenül mutálódnak mire kész az oltóanyag már röhög a vírus.Az ántsz rendszeresen utasít minket arra ha egyik évben megmarad az oltóanyag,következő szezonban nyugodtan süssük el mert jóó az még.
Ezek homeopátiás szerek, teljesen hatástalanok.
A homeopátia áltudomány.
12 éve ülök a rendelőben betegek között.Soha nem adattam be magamnak az oltást,de influenzás se voltam még.Csak attól függ elkapod e hogy mennyire van topon az immunrendszer.Iszonyú vitaminhiányosak az emberek.Pl.D-vitamint alig szed valaki.Vagy magnéziumot.Azért tombol a kórság tél végén mert ilyenkorra merül ki a szervezet.Nincs napfény se ehető zöld(hazai).
Ja és a depresszió rosszkedv szomorúság...ez mind hatással van az immunrendszerre.
Oscillococcinum heti 1x
Echinacea 5CH napi 2x
és sok természetes C vitamin.
Nekem a saját tapasztalatom is elég ahhoz, hogy megállapítsam, mivel tudom elkerülni a betegséget.
Egyik évben nem védekezek sehogy és elkapom, utána éveken át az influenza szezonban megy a: vitamin szedés, fokhagyma evés, stbstb és nem kapom el. Ebből levonom a következtetést, hogy nekem mi a hatásos.
Nyilván nem úgy értettem, hogy MINDENKINEK ez vagy az a hatásos, pont azért indítottam a fórumot, hogy összegyűjtsünk sok hatásos (vagy vélhetően hatásos :D) módszert ;)
További ajánlott fórumok:
- Megfázás, influenza megelőzése
- Meghalt egy 2 éves gyeremek B típusú influenza miatt :(
- Influenzás a családban! Szeretnék tanácsokat kérni Tőletek, hogy egy fedél alatt élve egy influenzással, hogyan tudnám megúszni ép bőrrel?
- A H1N1 influenzából sikeresen kigyógyultak tanácsai, terápiás módszerei
- Ami a gondolataidban - az körülötted.
- Haemophilus influenzae folyamatosan visszatérő fertőzés ellen tud valaki valami hatásosat?