Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Amikor kérek segítséget, akkor nem kapok, amikor nincs rá... fórum

Amikor kérek segítséget, akkor nem kapok, amikor nincs rá... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

8. Ildi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 23:36
Sztem ezt ne másokon vezesd le..
tegnapelőtt 18:21
Az őszinteségnek, jómodornak az a nagy előnye, hogy azé marad, aki él vele.
6. Regin_a (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 18:16
hA KAPSZ VALAMIT AMIKOR JÓL MEGY DOLGOD, TEDD FÉRE ROSSZ IDŐKRE
5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Semleges)
tegnapelőtt 16:14
Persze. Amikor minden jó, (nagyon ritkán van az) akkor segíteni akarnak, amivel elrontják azt is ami jó volt, mivel meg akarják változtatni ami úgy volt jó ahogy. Amikor meg tényleg jól esne a segítség, akkor meg az van hogy old meg, egyéni szocprobléma. Akkor inkább ne segítsenek semmikor, mert akkor legalább az a kevés jó megmarad, és minden marad eredetiben. Az igazi segítség az ha együtt örülünk a másikkal annak ami jó, és segítünk abban ami rossz. Azt elhiszem hogy ha nem tud a másik segíteni akkor nem is kell, de a fordítottját nem értem. Amikor azt mondom jó így minden, akkor ő rácáfol hogy nem igaz, mert ő jobban tudja. Tudom hogy úgy tűnik mintha én lennék a szívtelen, de azért ha bele gondolunk, vannak emberek akik csak meg akarják mutatni hogy nekik van igazuk. Tehát például ha azt hazudom hogy melegem van miközben majd megfagyok, akkor még jobban befűtenek mivel én úgy is hülye vagyok és össze keverem a fázást az izzadásal, tehát így jól járok. Ez csak egy egyszerű példa hogy érthető legyek. Az életbe ennél sokkal komolyabb helyzetekbe is igaz ez. Szóval az a lényeg hogy ha nem akarok valamin változtatni akkor azt fogom mondani hogy akarok, és akkor úgy hagyják. Ha pedig azt szeretném hogy változzon valami, akkor azt mondom hogy jó így, és akkor biztos azon lesznek hogy a változásba segítsenek, és akkor lesz nekem jó, és természetesen én is segítek nekik bármiben, nem akarok senkit kihasználni. De azért legyünk őszinték. Vannak emberek akik jót akarva is rosszat tesznek, és olyanok is akiknek csak az számít hogy nekik legyen igazuk. Én szerintem pedig ha valaki tényleg fontos nekünk, akkor tiszteletbe tartjuk a döntését és számít az is amit ő mond, akkor is ha tényleg okosabbak vagyunk nála, vagy csa szeretnénk lenni, ez teljesen mindegy. Kövezzetek meg, de én így gondolom.
4. semleges (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 08:52
És az jó lesz neked?
tegnapelőtt 06:48

Csak a csalódottság beszél belőled... Remelem...

Ne várj el semmit, azzal nem lehet nagyot hibázni. Amit meg ennek ellenére kapsz, azt értékeld megfelelően!

tegnapelőtt 06:35
A segítség mindig a legváratlanabb időben, és helyen érkezik. Azzal ha át versz mindenkit csak magadat minősíted.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook