Amikor az élet citromot ad... (beszélgetés)
14. csemár (válaszként erre: 12. - Libikóka)
ma 12:37
Nem, dehogy!
Csak furcsállom, hogy ebben a modern világban van még valaki, aki hiányolja az együttérzést.
13. 55Judit
ma 11:44
Arra utalhat a mondás szerintem, hogy hozd ki mindenből a legjobbat! Alakítsd át hogy jobb legyen! Ezért tehetik hozzá - ha citrom, legyen limonádé.
12. libikóka (válaszként erre: 11. - Csemár)
ma 11:36
Nem értem ,miért a sok kérdőjel.
Valami érthetetlent írtam?
11. csemár (válaszként erre: 10. - Libikóka)
ma 11:28
"Együttérzés?"
Ez hiányzik???
(Hát igen, igaz, ami igaz, EZ nekem is hiányzik néha...)
10. libikóka
ma 11:15
Én sem szeretem ezeket a frázisokat,,főleg ha csak úgy odavetik.
Nincs mögötte együttérzés,,csak mondott egy okosat.
Viszont az igazság tartalmuk általában él.
9. vigyefene (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
ma 11:04
Szólás mondás, hogy ne keserejd el, tartsd meg az önbizalmad. Tehát ne nézz hátra, haladj előre.
8. globus (válaszként erre: 4. - Kentaurcica)
ma 11:04
Ettől még lehet valaki pozitív beállítottságú. Nincs olyan ember, aki időnként ne kapna citromot.
7. Amaunet (válaszként erre: 4. - Kentaurcica)
ma 11:03
Lehet, hogy az indulatot kéne magadban kicsit fékezni, hogy meglásd a cukrot is a limonádéban?
6. PöttyösPanka
ma 11:03
Tulajdonképpen azt a tanácsot is lehetne adni, hogy ha az élet citromot ad, akkor b.szhatod. Ezzel biztosan előrébb lenne bárki.
5. csemár (válaszként erre: 4. - Kentaurcica)
ma 10:54
Nem kéne senkit arcul csapni azért!
Úgy fogd fel ezt a mondást, hogy vigasznak jó. Sőt!
4. kentaurcica (válaszként erre: 2. - Kacsahercegno)
ma 10:49
Tudom a jelentését. Akkor is baromság. Nem lehet mindig mindent pozitívba fordítani, amikor ezt a közhelyet mondogatja valaki, arcon tudnám csapni.
3. srcrss
ma 10:48
Meghámozom, vizet öntök rá, és leturmixolom. Cukor nélkül iszom. ;)
2. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
ma 10:40
Szerintem is hülyeség ez a mondás, meg túl sokszor lett használva, de nem kell mindent szószerint venni. Annyit jelent hogy egy rossz helyzetet lehet, hogy jobbá tudsz tenni, ha meglátod hogy mit tudsz az előnyödre változtatni. Amúgy meg a limonádé elmegy cukor nélkül is. Jobb mint a nyers citromot magában enni.
1. kentaurcica
ma 10:33
akkor csinálj limonádét!
Belegondoltatok, hogy ez mekkora hülyeség? Mert a limonádéba cukor is kell! Azt is ad az élet hozzá? Hisz a mondás lényege pont az, hogy savanyú dolgot kapsz, nem édeset...
További ajánlott fórumok:
- Nektek is az életetek legnagyobb problémája, hogy ki van nyitva a bejárati ajtó, amikor otthon vagyok?
- Egy más életért - Most legyen tényleg az a bizonyos "holnap", amikortól lefogyunk. Jössz?
- Azt hallottam, ha éhgyomorra citromot eszek az fogyaszt. Van ezzel valakinek valamilyen tapasztalata, vagy hülyeség az egész?
- Mézeskalács cukormázához miért kell tenni 1-2 csepp citromot? Milyen hatása lesz?
- Szegeden hol lehet kezeletlen citromot kapni?
- Miért nem fintorgott a babám, mikor citromot adtam neki?