Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Amikor az élet citromot ad... fórum

Amikor az élet citromot ad... (beszélgetés)

1 2
32. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 29. - 55Judit)
dec. 20. 13:10

Elég szomorú, ha önmagában a vélemény kinyilvánítása is ítélkezésnek számít.

Egyáltalán mi számít negatív véleménynek? Sokszor olvastam már itt, a hoxán, hogy valaki véleményt mondott valamiről, és ez nem tetszett annak, akinek szólt. Pedig egyáltalán nem volt bántó, semmi negatív nem volt benne. Egyszerűen mást várt az, akinek szólt.

És hány, meg hány vagdalkozást láttam már itt. Pusztán azért, mert ütköztek a vélemények. Hozzáteszem, leginkább azok részéről ment a vagdalkozás, akiknek nem simogatták a lelkét, vagy nem adtak neki igazat. Ilyen esetben miért ne lehetne véleményt mondani? Azért, mert valakinek nem tetszik?

Persze teljesen más, amikor aztán ide-oda megy az adok-kapok. Az már nem véleménynyilvánítás, hanem sárdobálás.

Összességében úgy gondolom, hogy ezek a mondások egyáltalán nem "baromságok". Semmivel nem kell nagyobb jelentőséget tulajdonítani ezeknek, mint amit alapjában sugallni szeretnének. Csak vannak, akik a sérelmeik miatt túlgondolják.

"De hát kérdeztek? Nem kötelező véleményt nyilvánítani akkor se. Hát ennyi." - tényleg nem kötelező. Viszont szerintem ha kérdeznek, illik rá válaszolni. Kivéve, amikor már értelmetlen lenne, mert semmivel nem visz előre. Így gondolom.

31. 55Judit (válaszként erre: 26. - Globus)
dec. 20. 12:43
Igen, baromság, mert a mondás felszólítás egy megvalósíthatatlan dologra.
30. 55Judit (válaszként erre: 27. - F6bc3125a2)
dec. 20. 12:09
Igen.
29. 55Judit (válaszként erre: 26. - Globus)
dec. 20. 12:07

A negatív vélemény kinyilvánítása, és a pletykálkodás is ítélkezésnek minősül.

Ha ítélkezel, számolhatsz azzal hogy feletted is ítélkeznek majd esetleg e miatt. Ha ezt nem akarod, ne mondj negatív véleményt. De hát kérdeztek? Nem kötelező véleményt nyilvánítani akkor se. Hát ennyi.

28. Görögtánc (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
dec. 20. 11:54

Erről jut eszembe egy idézet:

When life gives you lemons, don’t make lemonade. Make life take the lemons back! Get mad! I don’t want your damn lemons, what the hell am I supposed to do with these? (..)Do you know who I am? I’m the man who’s gonna burn your house down! With the lemons! I’m gonna get my engineers to invent a combustible lemon that burns your house down!

“Amikor az élet citromot ad, ne csinélj belőle limonádét! Vedd rá az életet, hogy vegye vissza a citromokat! Haragudj meg! Nem akarom a b*szott citromjaidat, mit kéne csinálnom velük? (…) Tudod ki vagyok én? Én vagyok, aki le fogja égetni a házadat! A citromokkal! Ráveszem a mérnökeimet, hogy feltaláljanak egy gyúlékony citromot, ami leégeti a házadat! “

Na így kell hozzáállni XD

27. f6bc3125a2 (válaszként erre: 26. - Globus)
dec. 20. 11:42
Mindenki ítélkezik.
26. globus
dec. 20. 11:09
Szerintem a Ne ítélj, hogy ne ítéltess mondás egy baromság. Véleménye mindenkinek van. Ha már megkérdeztek engem, és a véleményem nem tetsző, hazudni kellene? Valaki mondja meg az igazat, különben mindig langyos lesz a sör.
25. Enissa (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
dec. 16. 21:26

Ez nem közmondás, Dale Carnegie népszerűsítette a klisét, egy férfi ruházati hirdetési folyóiratban szerepelt, amelynek neve Férfi viselet 1908/09:

Ez egész felvetésed hülyeség akkor, mert a citromot sem az élet adja, meg kell, hogy vásárold.

De tegyük fel előtted terem egy citrom, az sem mindegy a tengerparton a pálmák alatt a jeges koktélodat szürcsölve, vagy amikor a sivatagban a homokban kúszol már egy napja, nem volt folyadék a szádban 24 órája.

Kár egy ilyen mondásból ekkora problémát csinálnod.

Vihar a biliben.

Nagyon megkeseredett ember lehetsz, ha ezért pofán szeretnél vágni valakit.

24. Egyed Egon (válaszként erre: 23. - Andilaci)
dec. 16. 20:40
🙏
23. andilaci (válaszként erre: 21. - Egyed Egon)
dec. 15. 05:58
Mennyi igazságot irtál le☝️
dec. 15. 05:10
cukor nélkül iszom a limonádét
21. Egyed Egon (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
dec. 15. 01:12

Azt jelenti hogy mindenből hozd ki a lehető legjobbat.

Sok nyomort láttam, ők is a túlélésre játszanak, ha nekik pont egy esernyő kell ahhoz hogy legyen fedél a fejük fölött, akkor aláállnak.

A citrom a probléma. Abból kell facsarni valami élvezhetőt.

Alapesetben optimizmusra tanít.

Lehet hogy valakinek egy szál cigi a boldogság, még akkor is ha rottyon van az egész élete.

20. Egyed Egon (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
dec. 15. 00:18

Akkor kérj hozzá Martinit! 🍋🍸

[link]

19. Myra
dec. 14. 23:50
Próbáld kihozni belőle a legjobb megoldást.
18. tien (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
dec. 14. 23:36
Amikor az élet citrommal kínál kérj hozzá tequilát(és sót).
17. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 4. - Kentaurcica)
dec. 14. 13:56

Ez csak egy mondás. Persze, hogy nem lehet mindig mindent rózsaszín szemüvegen át nézni, mindig mindent pozitívan látni, akkor is, ha gond van.

De az általad felhozott "Amikor az élet citromot ad, csinálj belőle limonádét" sem arról szól, hogy mindenáron csak pozitívat kell látnod.

Nem gondolom, hogy ha valaki neked ezt mondja, közhelyes dumával akarja tömni a fejedet. Miért kellene arcul csapnod?

Ezt inkább egyfajta együttérzésnek gondolom, bár én - annak ellenére, hogy ismerem ezt a mondást - soha nem mondtam még senkinek. Viszont értem a célzatát.

Kíváncsiságból rápillantottam az adatlapodra, és elolvastam az írásodat, az Elégetett fényképek-et.

Nekem - ez után a vallomás után - nagyon sokatmondó írás. Könnyen el tudom képzelni, hogy mások arra biztatnak, hogy nézd az élet szép oldalát, és neked ebből van eleged.

Nem tudom, csak gondolom.

16. Ildi (válaszként erre: 4. - Kentaurcica)
dec. 14. 13:18
Detto🙂
15. libikóka (válaszként erre: 14. - Csemár)
dec. 14. 12:59
Ohh☺️ így értem.
14. csemár (válaszként erre: 12. - Libikóka)
dec. 14. 12:37

Nem, dehogy!

Csak furcsállom, hogy ebben a modern világban van még valaki, aki hiányolja az együttérzést.

dec. 14. 11:44
Arra utalhat a mondás szerintem, hogy hozd ki mindenből a legjobbat! Alakítsd át hogy jobb legyen! Ezért tehetik hozzá - ha citrom, legyen limonádé.
12. libikóka (válaszként erre: 11. - Csemár)
dec. 14. 11:36

Nem értem ,miért a sok kérdőjel.

Valami érthetetlent írtam?

11. csemár (válaszként erre: 10. - Libikóka)
dec. 14. 11:28

"Együttérzés?"

Ez hiányzik???

(Hát igen, igaz, ami igaz, EZ nekem is hiányzik néha...)

dec. 14. 11:15

Én sem szeretem ezeket a frázisokat,,főleg ha csak úgy odavetik.

Nincs mögötte együttérzés,,csak mondott egy okosat.

Viszont az igazság tartalmuk általában él.

9. vigyefene (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
dec. 14. 11:04
Szólás mondás, hogy ne keserejd el, tartsd meg az önbizalmad. Tehát ne nézz hátra, haladj előre.
8. globus (válaszként erre: 4. - Kentaurcica)
dec. 14. 11:04
Ettől még lehet valaki pozitív beállítottságú. Nincs olyan ember, aki időnként ne kapna citromot.
7. Amaunet (válaszként erre: 4. - Kentaurcica)
dec. 14. 11:03
Lehet, hogy az indulatot kéne magadban kicsit fékezni, hogy meglásd a cukrot is a limonádéban?
dec. 14. 11:03
Tulajdonképpen azt a tanácsot is lehetne adni, hogy ha az élet citromot ad, akkor b.szhatod. Ezzel biztosan előrébb lenne bárki.
5. csemár (válaszként erre: 4. - Kentaurcica)
dec. 14. 10:54

Nem kéne senkit arcul csapni azért!

Úgy fogd fel ezt a mondást, hogy vigasznak jó. Sőt!

4. kentaurcica (válaszként erre: 2. - Kacsahercegno)
dec. 14. 10:49
Tudom a jelentését. Akkor is baromság. Nem lehet mindig mindent pozitívba fordítani, amikor ezt a közhelyet mondogatja valaki, arcon tudnám csapni.
dec. 14. 10:48
Meghámozom, vizet öntök rá, és leturmixolom. Cukor nélkül iszom. ;)
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook