Almás-diós piskóta recept
Az Almás-diós piskóta hozzávalói:Piskóta
6 db tojás
6 ek cukor
6 evőkanál finomliszt
1 csipet só
Krém
6 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
2 ek tejföl
30 dkg vaj
20 dkg porcukor
3 marék dió
4 közepes db alma
6 csepp rumaroma
Az Almás-diós piskóta elkészítési módja:
Piskóta A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval elkezdjük verni. Apránként hozzáadjuk a cukrot, azután egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, azokkal is tovább verjük. Végül hozzászitáljuk a lisztet, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kész kihűtjük, kettévágjuk. Krém A 4 db almát meghámozzuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Tapadásmentes serpenyőben megdinszteljük, hogy a levét elfője. (Aki szereti, fahéjjal ízesítheti.) Kihűtjük. A diót ledaráljuk. A tejet és a pudingot felfőzzük, még melegen hozzáadjuk a tejfölt. Kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd elegyítjük a pudinggal. Robotgéppel jó habosra keverjük, majd kétfelé osztjuk. Egyik felébe keverjük a párolt almát, a másikba pedig a rumaromát és a darált diót. Az alsó lapra kenjük az almás krémet, befedjük a másik lappal, erre kenjük a diós krémet. Szépen elegyengetjük, majd megszórjuk darált dióval, díszíthetjük szép fél diószemekkel is.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 36x24 cm
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. aug. 17. 16:05
Az almás-diós piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.