Almakarikák palacsintabundában recept




1 kg alma,
1 kk. őrölt fahéj,
1 kk. cukor,
1 ek. citromlé
a tésztához:
1 db tojás,
2 dl tej,
2 dl ásványvíz,
20 dkg liszt,
csipetnyi patikasó,
1 ek. cukor
Az Almakarikák palacsintabundában elkészítési módja:
A lisztből, tejből, tojásból az ásványvízzel, csipetnyi sóval és 1 kk. cukorral sűrű palacsintatésztát kevertem. A meghámozott almákat magházuk kivágása után ujjnyi vastag karikákra szeltem, majd fahéjjal és kevés citromlével összeforgattam. A palacsintatésztába forgattam őket és forró olajban kisütöttem. Papírtörlőre szedtem. Tálaláskor meghintettem fahéjas porcukorral.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jún. 8. 21:22
Az almakarikák palacsintabundában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.