Alma chips (beszélgetés)
nekem nem izlet
nem nyerte el a tetszésemet
Van egy sokkal egészségesebb elkészítési módja is az almachipsnek(ezt inkább azalt almának hívják,de lehet ropogósra is szárítani!),és nem mellesleg kalóriaszegényebb is!Az almát(savanykás a legjobb hozzá) hámozva,közepét kiszúrva vékonyra szeletelni.Cukros,citromos vagy citromsavas vízbe áztatni kb fél órára,majd lecsepegtetni,leitatni róla a nedvességet.Hőlégkeveréses sütőben,alacsony hőfokon,résnyire nyitvahagyott ajtóval rácsra rakosgatva szárítjuk ízlés szerintire.Olvasztott csokiba is lehet mártogatni,isteni úgy is!Szerintem egészségesebb és finomabb,aki nem hiszi,próbálja ki!
Anyukám nagyon szereti. Én nem, mert elvásolja a fogam.
Az almachips tényleg nagyon finom.Kóstoljátok meg csokis bevonattal is isteni ahogy az édes és a kissé savanykás íz keveredik.
én is készítettem sárga répából,nagyon fincsi és különleges,csak vigyázni kell,hogy ne égjen meg.
jól lekell csöpögtettni,és én tettem alá még konyhai törlőpapírt,hogy felszívja az olajat.
Érdekes ize lehet a répának,olyat még nem ettem.
szio ki fogom en is probalni, mert szeretem en is, de kerdezem ,hogy nem lesz-e nagyon zsiros a sutestol??
gondolom jobb akkor ha vmi kemenyebb almabol csinaljuk nem??
ki fogom probalni zeklabol es azt hiszem..
sargarepabol mar ettem az fini volt.
Probáljátok ki,fincsi.A receptett Napsugártól kaptam,köszönet érte!!
1 kg alma, a sütéshez: bőven olaj
Az almákat alaposan megmossuk, letörölgetjük, majd speciális kiszúróval magházukat kiemeljük. Ezután a gyümölcsöt a lehető legvékonyabban fölvágjuk (a keményebbeket uborkagyalun is fölszetelhetjük). Amint kész, kis adagokban azonnal forró olajba rakjuk, és mindkét oldalukon kb. 2 perc alatt ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedve leszárogatjuk. Aki szereti, őrölt fahéjjal vagy szegfűborssal is meghintheti
--------------------------------------------------------------------------------
Elkészítési idő: 30 perc.
Egy adag: 170 kcal / 711 kJ.
kiprobáltuk finom! Annyi a külömbség a recept és a sparban kapható között,hogy a boltin pálmaolaj szerepel,azzal sütik ki.Most nincs idöm,de még ma ide leíroma a receptet,amit napsugártól kaptam.
Hat jo gyorsan probald ki, mert en is imadom es gazdasagosabb lenne otthon elkesziteni!!!
Szoval megosztanad?:)
Most kaptam meg priviben a receptett,kiprobálom,majd megírom,hogy milyen lett.Ha sikerült,leírom a receptet
Nagyon finom csajok a sparba lehet kapni,ha tehetitek vegyetek és kostoljátok meg nagyon jó.A kétéves kisfiam is csak ugy majszolja.
ugyanúgy megsütve mint a chips?
Sosem hallottam róla, megkaptad már azóta?
sziasztok! Valaki segítsen nekem.Alma chips-et szeretnék készíteni a két éves kisfiamnak ugyanis nagyon szereti! De nem tudom hogyan kell elkészíteni!
További ajánlott fórumok: