Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Alma chips fórum

Alma chips (beszélgetés)


2009. aug. 4. 11:33

nekem nem izlet

nem nyerte el a tetszésemet

2008. ápr. 22. 21:50
Van egy sokkal egészségesebb elkészítési módja is az almachipsnek(ezt inkább azalt almának hívják,de lehet ropogósra is szárítani!),és nem mellesleg kalóriaszegényebb is!Az almát(savanykás a legjobb hozzá) hámozva,közepét kiszúrva vékonyra szeletelni.Cukros,citromos vagy citromsavas vízbe áztatni kb fél órára,majd lecsepegtetni,leitatni róla a nedvességet.Hőlégkeveréses sütőben,alacsony hőfokon,résnyire nyitvahagyott ajtóval rácsra rakosgatva szárítjuk ízlés szerintire.Olvasztott csokiba is lehet mártogatni,isteni úgy is!Szerintem egészségesebb és finomabb,aki nem hiszi,próbálja ki!
2008. ápr. 1. 14:43
Anyukám nagyon szereti. Én nem, mert elvásolja a fogam.
2008. ápr. 1. 11:38
Az almachips tényleg nagyon finom.Kóstoljátok meg csokis bevonattal is isteni ahogy az édes és a kissé savanykás íz keveredik.
2007. dec. 19. 13:00
én is készítettem sárga répából,nagyon fincsi és különleges,csak vigyázni kell,hogy ne égjen meg.
2007. dec. 13. 20:59

jól lekell csöpögtettni,és én tettem alá még konyhai törlőpapírt,hogy felszívja az olajat.

Érdekes ize lehet a répának,olyat még nem ettem.

10. d'or (válaszként erre: 8. - Kitta73)
2007. dec. 13. 20:02

szio ki fogom en is probalni, mert szeretem en is, de kerdezem ,hogy nem lesz-e nagyon zsiros a sutestol??

gondolom jobb akkor ha vmi kemenyebb almabol csinaljuk nem??

ki fogom probalni zeklabol es azt hiszem..

sargarepabol mar ettem az fini volt.

2007. dec. 13. 10:29
Probáljátok ki,fincsi.A receptett Napsugártól kaptam,köszönet érte!!
2007. dec. 13. 10:28

1 kg alma, a sütéshez: bőven olaj

Az almákat alaposan megmossuk, letörölgetjük, majd speciális kiszúróval magházukat kiemeljük. Ezután a gyümölcsöt a lehető legvékonyabban fölvágjuk (a keményebbeket uborkagyalun is fölszetelhetjük). Amint kész, kis adagokban azonnal forró olajba rakjuk, és mindkét oldalukon kb. 2 perc alatt ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedve leszárogatjuk. Aki szereti, őrölt fahéjjal vagy szegfűborssal is meghintheti



--------------------------------------------------------------------------------

Elkészítési idő: 30 perc.

Egy adag: 170 kcal / 711 kJ.

2007. dec. 13. 07:49
kiprobáltuk finom! Annyi a külömbség a recept és a sparban kapható között,hogy a boltin pálmaolaj szerepel,azzal sütik ki.Most nincs idöm,de még ma ide leíroma a receptet,amit napsugártól kaptam.
6. masa.mate (válaszként erre: 5. - Kitta73)
2007. dec. 13. 00:20

Hat jo gyorsan probald ki, mert en is imadom es gazdasagosabb lenne otthon elkesziteni!!!

Szoval megosztanad?:)

5. kitta73 (válaszként erre: 4. - Kitta73)
2007. dec. 9. 09:00
Most kaptam meg priviben a receptett,kiprobálom,majd megírom,hogy milyen lett.Ha sikerült,leírom a receptet
2007. dec. 9. 09:00
Nagyon finom csajok a sparba lehet kapni,ha tehetitek vegyetek és kostoljátok meg nagyon jó.A kétéves kisfiam is csak ugy majszolja.
2007. dec. 9. 05:40
ugyanúgy megsütve mint a chips?
2007. dec. 9. 00:54
Sosem hallottam róla, megkaptad már azóta?
2007. dec. 1. 11:21
sziasztok! Valaki segítsen nekem.Alma chips-et szeretnék készíteni a két éves kisfiamnak ugyanis nagyon szereti! De nem tudom hogyan kell elkészíteni!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook