Államilag támogatott OKJ (beszélgetős fórum)
Rosszul fogalmaztam meg, ez a nappalira érvényes.
"Mikor ingyenes az OKJ-s képzés? Rendelkezel-e már OKJ-s bizonyítvánnyal? Ugyanis az állam csak az első OKJ-s szakma megszerzését támogatja, még akkor is, ha az első szakmád 1 éves képzés volt. Ha van már OKJ-s bizonyítványod, de azt nem államilag támogatott módon szerezted, hanem fizettél érte, akkor még egyet csinálhatsz ingyen.
Ha még nincsen OKJ-s bizonyítványod, akkor esti- és levelező képzésen már biztosan ingyen szerezhetsz szakmát, kortól függetlenül. Ebben az esetben ingyen szerezhetsz meg vagy egy egyéves, vagy egy kétéves szakmát."
Ehhez képest, szinte akkor sem található sehol okj-s szakma ingyenesen. Ahhoz nagyon nagyon szét kell nézni, mert ma már sajnos semmi sem ingyenes...
Államilag támogatott okj-s képzésre akkor van lehetőség, ha az illetőnek még nincs okj-s bizonyítványa és 23 éven aluli. Tehát ha nincs okj-s bizonyítványod, de már elmúltál 23, akkor nem ingyenes. Vagy ha van bizonyítványod, de még nem vagy 23, akkor sem ingyenes.
Én is jártam egy 3 éves okj-s képzésre, ami 780 ezer lett volna, de 23 éven aluli voltam. Könyvek nálunk kibírhatóak voltak..max 5 ezer évente. Inkább a gyakorlati hely volt fizetős(nekem 150 ezer évente), de ezt viszont vállaltam, amikor beiratkoztam.
Az bizony nem kevés.
És aki a szakmáján belül nem talál munkát? És akinek érettségije sincs? Sok OKJ tanfolyam feltétele az érettségi. A munkaügyiben ez nem volt feltétel, el lehetett végezni. Minek kellett beszüntetni, nem is értem.... :(
Én ezt néztem ki, fel is iratkoztam, de le fogom mondani. hason van a BGF-n, az 200 ezer körül van.
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Azt hallottam, hogy aki még sosem vett részt OKJ tanfolyamon,annak az Állam állja az elsőt. Igaz lehet? Vagy itt M.o.-on ilyen az már lehetetlen? :)
Mert ugye a munkaügyi központokban jó pár hónapja szünetel a támogatás.
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki, hogy van-e nem nappali tagozaton főiskolai oktatás, ami államilag támogatott?
- Államilag támogatott félévek
- Ha felvesznek fősulin államilag támogatott szakra, akkor milyen költségekre kell számítani?
- Ha abbahagytam az első államilag támogatott okj-s képzést, akkor már nem jelentkezhetek egy másik államilag támogatott levelező képzésre?
- Mi a különbség az állami ösztöndíjas képzés és az államilag támogatott képzés között?
- Jár-e ösztöndíj akkor, ha valaki levelezőn végzi főiskolai tanulmányait államilag támogatott szakon?