Tudja valaki, hogy van-e nem nappali tagozaton főiskolai oktatás, ami államilag támogatott? (tudásbázis)
Köszi a választ, én is így tudtam. A párom szerint viszont (Ő most egyetemen oktat) az első 10 félévet, vagyis 5 évet áll az állam.
Csodába. :-)
Nekem egy olyan kérdésem volna, hogy hogy is működik a rendszer..?
Az állam az első diplomát állja, vagy az első 10 félévet???!
Az a helyzet, hogy én 3 éves képzésre járok. Nyáron végzek. Akarok még tanulni. Felnőttképzés, 2 éves (4 félév) van tervben. Jelentkezhetek az államilag támogatottra, vagy a költségtérítésesre mehetek csak??? Légyszi, segítsetek! Köszi!!!
Szia!
Hát mivel arra nem gondoltam, hogy tovább tanuljak annyira nem érdekelt, csak az, hogy vége legyen.Csak a kémiám lett 5-ös a többi 3-4-es. Ja a Töribe belehúztam úgyhogy amit teljesítettem jó, hogy 2-es lett. Katasztrófa ugye?
Szia!
Igen, én javasolnám mégis a diplomás felsőfokút, mert csak egy évvel kell többet járni, és mégis diplomát ad.
A felvételi tájékoztató teljeskörű infót ad, de ha nem akarod megvenni, sztem lassan a felvi.hu-n is fent lesznek a ponszámítás és egyéb információ (amennyiben még nincs fent). Számíthatják tanulmányi jegyekből+érettségi, vagy csak érettségi eredményből;mindig azb alapján számolnak, amelyikkel több pontod lesz.
De ha a sime felsőfokúra akarsz menni, azt ált-ban vmelyik kirendelt iskola indítja, de lehet h maga az egyetem/fősuli. Viszont az ára annyi, mint egy diplomás képzésnek :( Ezért is érné még meg szerintem a 3 éves. De ahogy érzed. Febr közepéig kell jelentkezni, addig van még kis időd körbenézni. Kell majd a felvételi laphoz csatolni a 3 év végi, 4. félévi, valamint az érettségi biz fénymásolatát, és ha van többletpontot adó pl nyelvvizsgád, azt is.
Persz, hogy van!
Én konkrétan Vácra járok pedagógiára.
Levelező tagozat.
Köszönöm, Neked jó keresgélést. Szépek a gyermekeid! :)
Üdv!
neked ilyen betűkódot kell keresned:
A L A
Pdeig azt táblázatban látnod kell, h támogatott-e vagy sem
K : költségtérítéses
A : államilag finanszírozott
További ajánlott fórumok:
- Államilag támogatott félévek
- Ha felvesznek fősulin államilag támogatott szakra, akkor milyen költségekre kell számítani?
- Ha abbahagytam az első államilag támogatott okj-s képzést, akkor már nem jelentkezhetek egy másik államilag támogatott levelező képzésre?
- Mi a különbség az állami ösztöndíjas képzés és az államilag támogatott képzés között?
- Államilag támogatott OKJ
- Jár-e ösztöndíj akkor, ha valaki levelezőn végzi főiskolai tanulmányait államilag támogatott szakon?