Panellakásban mennyibe kerül kb. a "kötelező" rezsi havonta? (vidék) (beszélgetés)
A buli része valószínűleg a többi lakót zavarja.
Azért téged, mint tulajdonost csesztetnek.
Társasházban a szemétdíjat a közös költségben fizeted.
Mindegy, hogy lakott vagy sem az ingatlan.
Kb. 30-40 ezer, de attól függ mekkora, átesett-e panelprogramon, stb.
Én is kiadnám és bútorozatlanul. Most nem tudom, de régebben kerestek igy többen. Hozza amit akar, aztán vigye ha menni akar. Nincs vita ki mit javitasson meg.
Engem nem a buli része zavarna, hanem, hogy ne halmozzon fel költségeket, ne költöztesse be a haveri társaságát és ki lehessen tenni ha nem viselkedik vagy nem fizet. Van előnye, de ha kifogsz egy rosszindulatút aki még nem is dolgozik, akkor szenvedhetsz vele. Mindennek van jó és rossz oldala.
Én adtam ki lakást, tisztában vagyok a viszonyokkal.
Bútorozásnál minden bérlőnek más az igénye.
Nem luxus dolgok is sokba kerülnek. Ha elromlik egy gép, akkor a javításból is csak a vita van.
Annyival nem tudsz többet kérni érte, mint amennyit beleteszel.
Ha a saját cuccával megy, akkor legalább a berendezés miatt nem kell idegeskedni.
Bútorozatlanul add ki, így nincs vita, hogyha valami tönkremegy kinek kell javítania.
Egy jó szerződés, közjegyzőnél tett nyilatkozat, minden hivatalosan, adózva a legtöbb gondtól megkímélhet.
Én pont diákoknak nem.
Ők bútorozott, felszerelt lakást keresnek.
A lakás berendezése, felszerelése milliós tétel.
Minél több minden van a lakásban, annál több mehet tönkre.
Valamint a bulizást sem nagyon tolerálja a többi lakó.
Sok szempont lehet,persze.
Ezért írtam,hogy készítsen egy kb. számolást.Látni egyben más lehet mint havonként kiadni.
Azt sem tudni hogy alakul,,jól jöhet később a plusz pénz.
Én nem tudom elképzelni ,hogy üres lakás után fizessek, esetleg évekig.
Persze ha ennyire megengedheti magának ,, akkor tegye belátása
szerint.
Jó befektetés,,de ên nem hagynám üresen.
Nem tudom mikor lesz aktuális hogy használd,,de ha van egy kb.időpont,, számold ki mennyi pénzt vinne el addig.
Jó bérlőt is lehet találni,,
Filmforgatás?
A legutóbbi bérlő fizetett, mint a katonatiszt, de behívtak a rendőrségre. Már csak olyan lakó jöhet szóba, aki min. 70 éves.
Egyedül vagyok,
Tartok tőle, lelakják a lakást, nem fizetnének stb,
Másik meg az lenne, ami mellette állas volna, hogy öregségre , meg bármi jöhet közbe, "a panel csak kényelmesebb"
bolt, gyógyszertár, buszmegálló, orvosirendelő a közelben.
Készpénzben fizetnék, van fizetnem a rezsit is,
Csak nem tudom eldönteni, hogy mit csináljak, mert ugye ha van is pénz azért oda figyel kicsit a ember!
Ha panelban gondolkodsz akkor csakis olyanba ahol van egyedi hőmennyiségmérő. Mert ha nem fűtesz akkor csak alapdíj van. Ez városonként eltérő. Vagy egyedi gázost veszel. Ami mérhető fogyasztás viz, villany ha nem használod minimális. Ami esetleg húzos lehet a közös költség. Befektetésnek ne vegyél liftes házban lakást. Nagyságrendileg megnöveli a közös költséget.
Biztos, hogy kiadnám albérletbe. De csak és kizárólag diákoknak. Ott a szülők biztos lehetsz benne rendesen fizetik az albérletet. Megy ugye ők általában 2-3 bérelnek egy lakást ha egy nem is fizetne valami oknál fogva akkor se bukik nagyot a mutatvány. Vannak akik hogy bebiztosítsák az albérletet a következő tanévre is fizetik a nyári 2-3 hónapot is.
Érdemes befektetésnek lakást vásárolni mostanában?
Csak ott lenne magában üresen, de ugye fizetni kell a (muszáj) rezsiket havonta.
(Albérletbe nem opció)
(Nehéz döntés ez)
Köszönöm!