Crohn-betegség: tünetek, vizsgálatok (beszélgetés)
Nekem is recsegett-ropogott a gyomrom míg mértem magamnak az értékeket :))) A többiről nem is beszélve, a szégyen az enyém volt :D
Szerintem nincs más vizsgálat erre.
Az orvosom már elrendelte a tükrözést, a csomagot is megkaptam. Az lesz még egy szép menet, az éhezés. A vizsgálat altatásban lesz, így azt érezni nem fogom hála a jó égnek :)))
Na azt az én gyomrom nem bírná, így kihagyom. Más vizsgálat gondolom nincs erre. Tavaly nálam is fenn állt a gyanú a Chronra, de nem igazolták. A calpritectin szintem az egekben volt, az orvosom dobott egy hátast,ilyen car eredményt még nem látott mint az enyém. Rá pár hétre volt colonoscopia, már nem mutatták ki a gyaulladást, és a szövettan sem.
Nálad szerintem sima gyulladás lesz (esetleg nálad is polip) de én azt javaslom hogy hasi ultrahangra menj el, és csak utána tükrözésre.
Sziasztok!
Calprotectin tesztem pozitív lett, CRP szintem is magasabb. SIBO-t diagnosztizált az orvosom, de sajnos nem hatottak a gyógyszerek. A héten megyek proktológushoz és gyomor-és vastagbéltükrözésre, hogy esetleg nem-e vagyok Crohn-os.
Nektek milyen tünetekkel kezdődött a betegség? Nekem lázam/hőemelkedésem nincs, de majdnem minden étkezés után fáj a hasam. Hasmenés 90%-ban ezek után, van hogy este is felkelek emiatt. Annyira tud fájni a hasam, hogy hányni is szoktam, mintha kitépődnének a beleim. Vashiányos vérszegény is vagyok. Volt hogy véres, nyákos volt a székletem is.
További ajánlott fórumok:
- Volt már valaki magzatvíz vizsgálaton?
- Üzemorvos munkaalkalmassági vizsgálat
- Volt már valakinek HSG vizsgálata? Egy kicsit tartok tőle!
- CT, MR vizsgálat... aki volt már, és aki ezután megy
- Szerintetek egy nő miért nem engedi megcsináltatni az apasági vizsgálatot?
- Van valakinek tapasztalata, hogy mik a tűnetek, ha a szívvel gond van?Milyen egy általános szív vizsgálat?