Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Crohn-betegség: tünetek, vizsgálatok fórum

Crohn-betegség: tünetek, vizsgálatok (beszélgetés)

11. littlegirlivi (válaszként erre: 10. - Sütikee)
febr. 17. 13:59
Én Picoprepet kaptam. Már felkészültem az éhezésre, de mivel mostanában nincs étvágyam, nem fogok belehalni :))
10. Sütikee (válaszként erre: 9. - Littlegirlivi)
febr. 17. 13:58
Én mondtam nem kérek dormicumot, mert pörgök tőle :D Más kombót kaptam, ami kiütött rendesen, így nem éreztem semmit, pedig nem altattak. Van egy olyan lötty, amit csak este hat körül kell bevenni, és utána még két adagot inni bizonyos időközönként. Így nem kell éhezni és rendesen kitisztít. Én nem akartam még jobban fogyni, éhezni pláne nem így ezt adták. Gyomorbetegként ez sokkal jobb volt. Nem tudom a nevét de kérdezz rá!
9. littlegirlivi (válaszként erre: 8. - Sütikee)
febr. 17. 13:48

Nekem is recsegett-ropogott a gyomrom míg mértem magamnak az értékeket :))) A többiről nem is beszélve, a szégyen az enyém volt :D

Szerintem nincs más vizsgálat erre.

Az orvosom már elrendelte a tükrözést, a csomagot is megkaptam. Az lesz még egy szép menet, az éhezés. A vizsgálat altatásban lesz, így azt érezni nem fogom hála a jó égnek :)))

8. Sütikee (válaszként erre: 6. - Littlegirlivi)
febr. 17. 13:36

Na azt az én gyomrom nem bírná, így kihagyom. Más vizsgálat gondolom nincs erre. Tavaly nálam is fenn állt a gyanú a Chronra, de nem igazolták. A calpritectin szintem az egekben volt, az orvosom dobott egy hátast,ilyen car eredményt még nem látott mint az enyém. Rá pár hétre volt colonoscopia, már nem mutatták ki a gyaulladást, és a szövettan sem.

Nálad szerintem sima gyulladás lesz (esetleg nálad is polip) de én azt javaslom hogy hasi ultrahangra menj el, és csak utána tükrözésre.

7. littlegirlivi (válaszként erre: 4. - Sütikee)
febr. 17. 12:48
Én is remélem. Crohnosok közt is olyan változatos tüneteket olvastam hogy megijedtem. Apukámnak is gondja volt a vastagbelével, polipja volt.
6. littlegirlivi (válaszként erre: 5. - Sütikee)
febr. 17. 12:45
Laktulózt kellett innom, utána H2 kilégzéses teszt, csoda 3 óra volt.... rossz volt eléggé.
5. Sütikee (válaszként erre: 1. - Littlegirlivi)
febr. 17. 12:37
Neked hogyan derült ki a SIBO? Milyen vizsgálattal?
4. Sütikee (válaszként erre: 3. - Littlegirlivi)
febr. 17. 12:36
Valószínűleg bélgyulladás lesz ez, nem hinném hogy crohn. Nekem is ez volt tavaly. A végén már evés után közvetlen rohantam WC-re, egymás után több alkalommal is. Nekem a calprotectin 200 fölött volt jóval!
3. littlegirlivi (válaszként erre: 2. - Sütikee)
febr. 17. 10:06
65 lett azt hiszem a szint. SIBO-ra egyértelműen pozitív lettem. Fogytam igen, eddig 5 kilót 1 hónap alatt, nincs étvágyam se. Evés után kb. 10-15 perc, jön az eszméletlen fájdalmas bélgörcs és menni is kell.
2. Sütikee (válaszként erre: 1. - Littlegirlivi)
febr. 17. 09:48
Evés után mennyi idővel jön a hasmenés? Mennyi lett a calprotectin szinted? Mindenképpen kell a béltükrözés. De előtte egy hasi ultrahang. Nem feltétlenül crohn betegség áll a háttérben, lehet ez colitis ulcerosa, IBS, bármi. Fogytál is? A hányás nem igazán jellemző ezekre a betegségekre, ez bélprobléma.
febr. 17. 09:41

Sziasztok!

Calprotectin tesztem pozitív lett, CRP szintem is magasabb. SIBO-t diagnosztizált az orvosom, de sajnos nem hatottak a gyógyszerek. A héten megyek proktológushoz és gyomor-és vastagbéltükrözésre, hogy esetleg nem-e vagyok Crohn-os.

Nektek milyen tünetekkel kezdődött a betegség? Nekem lázam/hőemelkedésem nincs, de majdnem minden étkezés után fáj a hasam. Hasmenés 90%-ban ezek után, van hogy este is felkelek emiatt. Annyira tud fájni a hasam, hogy hányni is szoktam, mintha kitépődnének a beleim. Vashiányos vérszegény is vagyok. Volt hogy véres, nyákos volt a székletem is.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook