Alkoholmentes bort hol tudok venni? (tudásbázis)
Nekem vannak olyan barátaim, akik alkoholizmusból másztak ki, és ők ezért nem isznak egy csepp alkoholt sem. Úgy szoktuk megoldani, hogy egyrészt általában nincs alkohol, amikor velük találkozunk, ha pedig valami miatt mégis, akkor almalét vagy szőlőlét isznak, mert annak hasonló a színe, mint a bornak. Persze mindenki tudja, ki mit iszik, de ez egy kedves játék, amivel tekintettel vagyunk egymásra.
Egyébként ez gyerekeknél is bevethető. Pl. amikor családi találkozón pezsgőt ittunk, az egyik kicsi unokatestvér erősködött, hogy ő is szeretne inni. Végül kapott egy kis almalevet, és boldogan megitta, mert végre ő is "pezsgőt" ihatott, mint a felnőttek :) Persze ehhez az is kellett, hogy elég kicsi legyen, és ne fogjon gyanút.
A borra visszatérve, a fórumindítónak: ha jól értem és az a helyzet, hogy otthon közmegegyezéssel nem isztok alkoholt, de szeretnél egy kicsit hasonló hangulatot teremteni, tényleg nem érdemes a borhoz és az ízéhez ragaszkodni. Pl. buborékos ásványvízzel hígított almalét el tudok képzelni kitűnő pezsgőpótléknak, vagy valami olyan üdítőt, amit szerettek, akár valami drágábbat is, ha már ünnepeltek.
Egyébként olvastam olyanról, hogy "forralt bor gyerekeknek", ami nyilván valami alkoholmentes változat, annak is utána lehet nézni, hátha kapsz belőle valami ötletet.
Ízesítsél fahéjjal és szegfűszeggel egy adag lefőzött teát és - Voilá! - alkoholmentes forralt bor lesz belőle!
:-)
Ha antialkoholista vagy, a helyedben én alkohol nélkül sem keresném a "bor ízét".
Akkor inkább szőlőlé ahogy Channa is írta.
Vagy gyerekpezsi.
Ez az "alkoholmentes bor" kifejezés kicsit visszás szerintem.
pannon borbolt.( webáruház)
spanyol borok( rosé , fehér és pezsgő kb.négyezer Ft.)
Forrald fel a bort, és kevesebb alkohol lesz benne.
Nem lesz alkoholmentes.
További ajánlott fórumok:
- Hol tudok venni kakaóbabot? (natúr, nem kandírozott...stb)
- Hogyan tudok úgy felvenni lányokat facebookra, hogy a párom ne lássa meg hogy kit vettem fel?
- Ikeás állólámpám papírja elszakadt, de külön nem lehet kapni rá. Szerintetek hol tudok venni?
- Hol tudok szőrmés usanka-t venni egy 9 hónapos kisfiúnak?
- Elkeveredtek a karácsonyfa díszek, sajnos nem tudok idén venni, akinek van felesleges tudna segíteni? (Mezőberény)
- Hol tudok szilvabort venni, rendelni?