Jogosan mondtak fel nekem? (tudásbázis kérdés)
Viszont a próbaidő alatt közölte a főnökével a terhességét, ami ez idő alatt is védettséget biztosít.
Helyében írásban tettem volna, és a próbaidő lejárta után, ha dolgozni is akarok még.
Bár egy próbaidő alatti felmondáshoz nem kell indok, de ha ezt védettség alatt teszik, szerintem már kell/kéne.
Tudom, hogy nem tetszik, amit itt írunk, de ez van.
Okosabb lett volna a próbaidő után közölnöd a babavárást, hogy miért mondtad el előbb azt te tudod.
Jellemzően a terhesnők így járnak, mert a munkáltató megbízható, terhelhető munkaerőt akar és nem egy olyat, akiről tudják, hogy bármelyik pillanatban elmehet betegállományba és nekik dől a beosztás pl.
Érthetőek ők is.
Nekünk is volt egy kolléganőnk, aki így járt, de ő nem háborgott, mert tudta, hogy ez lesz és ezért is mondta el. Ő nem csak a saját érdekeit nézte, hanem gondolt ránk is, akik tanítják feleslegesen és utána kezdhetik elölről.
A munkáltató esetleg az egyenlő bánásmódot sértette, lehet pereskedni hosszú éveken át, de attól neked nem lesz jobb, sőt!
Próbaidő alatt, ahogy itt sokan írták, indok nélkül felmondhat bármelyik fél. Neked még kreáltak is egy indokot....
Mert nem akarnak állapotos nővel "vacakolni", esetleg betegállományban tartani.
Régen eleve visszavárta az embert a munkahelye a gyes letelte után, ma meg már ez alig hihető.
Ha nem termelsz, fordulj fel. Bőven akad másik jelentkező.
Jajj köszönöm. Az eddigi hozzászólók semmit nem tudnak erről.
Felmondási vedelem illet próbaidő alatt is.
Várható volt??? Miért?
Ez a normal gyakorlat hogy mondvacsinált indokkal felmondanak?
Hát ja...
Hogy emberi-e, az vita tárgya.
És erről szerinted mit lehet beszélgetni?
Sajnálom, hogy így jártál, de várható volt.
Aldiban dolgozom 2 hónapja.
Tegnapelőtt kiderült hogy babát várok, tegnap szóltam a vezetőnek, ma eljött a területi képviselő, és egy mondvacsinált indokkal azonnali hatállyal felmondott.
További ajánlott fórumok:
- Mi volt a legnagyobb "butaság", amit kérdeztek tőled, vagy mondtak neked?
- 2012, azt mondták még szegényebb év lesz mint a tavalyi!!
- Most jogosan boruljak ki?
- Féltékeny vagyok! Jogosan?
- Mi volt a legszebb mondat amit valaha mondtak neked?
- Ti bicikliztetek várandósan?Nekem ma ezt mondták hogy egyáltalán nem szabad...:(