Akiknek fémallergiájuk van... (beszélgetés)
Sziasztok!
Én is fémallergiás vagyok. Szeretek néha-néha én is csinosan kinézni, így amikor bizsut teszek a fülembe akkor előtte vékonyan Elocom kenőccsel bekenem. Ilyenkor nem jön elő.
Ha a farmer gombjánál vagy másutt jön elő akkor azt is lekezelem Elocommal és két-három nap múlva már semmi sem látszik.
Sziasztok!
Tudja azt valaki, hogy vizsgálják-e részletesen, hogy ki milyen férmekre allergiás?
Pl: honnan tudhatom, hogy az orvosi fémre allergiás vagyok?
nekem van tetoválásom semmi problémát nem okozott.pedig fémallergiás vagyok
Vörös festék: okozza a legtöbb bőrproblémát a teováló festékek közül. Alapféme a higany, pontosan annak higany- szulfid vegyülete, mely cinnabar néven is ismert.
A bőrelváltozás általában akut vagy krónikus ekcémás. Igen gyakran több évvel a tetoválás felhelyezését követően alakul ki, mely hátterében sokszor keresztallergia feltételezhető olyan anyagokkal, mint a thiomersal (gyakran használt tartósítószer pl. oltásoknál), mercurokróm.
Az ismert thiomersal-allergiásoknál a higanyt tartalmazó vörös festék helyett használható a kármin, szantál-fa, brazil-fa tartalmú festékanyag.
A kadmium-vörös nem ajánlott választás, ugyanis ez szintén allergizáló fémet tartalmaz, és gyakran fordul elő kadmium-szulfid formában súlyos fényérzékenységet (fénynek kitett helyen a bőr megduzzad, bevörösödik, leég) okozó festékekben is.
Fekete festék: leggyakrabban szénszármazék. A szén igen ritkán okoz irritációt. Egyéb anyagok, melyből fekete festék állítható elő: fekete tinta, börzsönyfa. Ezek egyike sem fémszármazék, noha a fekete tinta apró faszénrészecskéket tartalmazhat, ami okozhat gyulladást.
Sárga festék: általában kadmium származék, és igen gyakran ez okozza a tetoválás kiváltotta bőrreakciót. A kadmium nem csak helyi és egészt testre kiterjedő ekcémás reakciót válthat ki, de kadmium-szulfid formában eredményezhet súlyos fényérzékenységet is a fénynek kitett helyen.
Kék festék: a kobalt különböző vegyületeiből származik. Okozhat helyi allergiás reakciót, de leírtak már kobalt okozta uveitist (súlyos szemgyulladást) is. A világos-kék festékek szintén kobaltot tartalmaznak.
Zöld festékek: krómot tartalmaznak, és igen gyakran okoznak mind helyi, mind egész testre kiterjedő ekcémás elváltozásokat. Előfordulhat, hogy a gyulladás évekkel a tetoválás behelyezését követően alakul ki, és a tetoválás eltávolítását teszi szükségessé. Leggyakoribb krómvegyület a króm-oxid, de készül zöld festék króm-sesquioxid és rézvegyületekből is.
Bíbor festék: mangánból készül, és helyi allergiás elváltozást eredményezhet.
Lila festék: szintén mangán származék, és allergiás gyulladást okozhat.
Barna festék: vagy vas-oxidot vagy kadmium sót tartalmaz. Az utóbbi súlyos fényérzékenységet eredményezhet.
Fehér festék: vagy titán vagy cink-oxid származék. Ezek szintén tartalmazhatnak veszélyes fémeket.
A fémallergiában szervezetünk súlyos információs zavarokban szenved. A téves információk miatt az immunrendszer nem képes a megfelelő hatékonysággal ellátni feladatát. Az IBR-SYSTEM a szervezetben áramló információkat, mint elektromos és mágneses jelzéseket képes érzékelni. Egy speciális spektrumelemzés és szűrőrendszer segítségével kiszűri és kijavítja a kórosakat. Így elősegíti a szervezet immun- és önregenerációs tevékenységét, gyorsítja a gyógyulási folyamatokat, megelőzi a betegségek kiújulását.Bárki lehet fémallergiás, annak ellenére, hogy a fémek fontosak a szervezetünk számára. A fémallergia egyelőre nem gyógyítható, a tünetek viszont jól kezelhetők.
A nikkelallergiások úgy 80 százaléka ráadásul pont a női nem képviselői között található, amit az ékszerviselés és a kozmetikumok számlájára írnak a szakemberek.
Az érdekesség az egész fémallergia üggyel kapcsolatban viszont az, hogy a fémekre történő immunreakció tulajdonképpen nem is létezik, legalább is nem közvetlenül történik az allergiás tüneteket kiváltó esemény. "A szervezetbe kerülő fémionokra az immunrendszer nem tekint "ellenségként", ezek a fémek viszont különböző fehérjékhez kapcsolódnak a testünkben, amelyek ezáltal strukturális átalakuláson mennek keresztül. Az immunreakció aztán ezekre az új formájú fehérjékre érkezik, mivel így a védelmi rendszer már nem ismeri fel azokat"
Az érdekesség az egész fémallergia üggyel kapcsolatban viszont az, hogy a fémekre történő immunreakció tulajdonképpen nem is létezik, legalább is nem közvetlenül történik az allergiás tüneteket kiváltó esemény. "A szervezetbe kerülő fémionokra az immunrendszer nem tekint "ellenségként", ezek a fémek viszont különböző fehérjékhez kapcsolódnak a testünkben, amelyek ezáltal strukturális átalakuláson mennek keresztül. Az immunreakció aztán ezekre az új formájú fehérjékre érkezik, mivel így a védelmi rendszer már nem ismeri fel azokat"
arról tudtok valamit, hogy mitől alakul ki ez az allergia?
Nálam lehet, hogy véletlen egybeesés csak, de az után jött, hogy a kollágiumban aluminium evőeszközt kaptunk a menzán.
Én sem hordok évek óta,amit csak azért sajnálok,mert van egy arany karórám amit ajándékba kaptam,de érdekes módon a hátlapja fém.
Persze biztosan lehet valamit kezdeni vele,ezen még nem gondolkodtam:)
Nem tudom, lehet igazad van. Nekem orvosom azt mondta mikor kiderült, hogy kinőhetem, mivel fejlődő szervezetben vagyok. Anyukámnak 27 évesen jött ki először, van, hogy pár hónapig semmi, de állandóan kiújul. (15 éve)
Nem tudom, nekem ilyen durva nem volt, hogy evőezköz, vagy füllbevaló, esetleg óra irritáljon. Egyedül a farmer gombjai váltottak ki ilyen reakciókat. Arra kaptam krémet, amitől elmúlt. Remélem nem jön ki mégegyszer. :) Viszont teljesen másképp fogadnám, mint régen. A stílusom is megváltozott, a cicanadrág és szoknya fém mentes. :)
Jaj!Erről jut eszembe,nemrég amikor a Mátrában voltam a barátaimmal,a kanál vége olyan furi ízű volt,fémízű.
Még kérdeztem is tőlük,hogy ők nem érzik-e de egyikőjük sem érezte.
Akkor nem is gondoltam erre,mert már évek óta nem hordok olyasmit,ami irritálna.
De most hogy mondod,biztosan amiatt volt:S
Ja igen,az órát sem bírom én sem a hátlapja miatt:S
De tényleg érdekes,hogy nem mindig jön ki ez.
Talán nyáron ha megizzad a bőr jobban kipattogzok tőle? Nem tudom,így még nem figyeltem meg,mert inkább nem is hordok ilyesmit.
Sziasztok !
Én is csatlakozom a táborhoz, sajnos én is fémallergiás vagyok.
Nem hordok már semmi bizsut,mindig csúnyán kicsapta a bőröm.
Tényleg sok szép cucc van. Arannyal nincs problémám, ezüsttel sem. Így maradok ezeknél.
én is kicseréltettem az amalgámot
mintha azóta kevésbé hullana a hajam...
További ajánlott fórumok:
- Írjatok olyan hírességeket, akiknek a személyneve és keresztneve kezdőbetűje megegyezik
- Írjatok olyan hírességeket, akiknek a családneve női vagy férfi kereszt név
- A nemesacél okozhat allergiát azoknál, akik fémallergiások?
- Viselhetnek-e nemesacélt a fémallergiások?
- Mi ez? Fémallergia?
- Milyen anyagból készült köldökpiercinget ajánlotok fémallergiás csajnak?orvosi anyagra is allergiás vagyok