A nemesacél okozhat allergiát azoknál, akik fémallergiások? (tudásbázis)
Kicserélte az ékszerész sárga aranyra a nyakláncomat. Ettől is ég a nyakam, enyhén, mint a kétszínűtől. Nem értem, mert mindig volt arany nyakláncom, fülbevalóm, gyűrűim, soha semmi bajom nem volt tőlük.
Érdekes, hogy a nemesacélnál is a fülbevalótól és a gyűrűtől nem volt problémám, a nyaklánc borzasztóan égette a nyakamat.
Másnak nincs ilyen problémája?
Vettem egy sárga-fehérarany nyakláncot. vissza kellett vinnem, mert égett tőle a nyakam, kicserélni sárgára. Attól nem szokott lenni probléma.
Azt mondta az ékszerész biztos az ezüstöt se bírom, mert a fehér aranyban az is van.
A nemesacél elsődlegesen ipari fogalom:
"Nemesacél
A korrózióállósággal szemben magas követelményeket támasztó területeken, pl. szennyvíztisztítókban, a vegyiparban vagy az élelmiszeriparban nagy igény mutatkozik a korrózióálló, különösen kiváló minőségű anyagból, például nemesacélból készült rögzítőelemek iránt. Termékprogramunkban megtalálhatók a nemesacélból készült dübelektől a szerelősíneken és a szerelési anyagokon át a csőbilincsekig a legkülönbözőbb eszközök. Nemesacélból készült termékeink a különleges higiéniai előírásokkal rendelkező területeken is nagyszerűen használhatók a rögzítési feladatok szakszerű megoldásához."
Nem nagyon tudom ezeket a jelöléseket
de utánanéztem
Anyagszerkezetre és ötvözőanyagokra
Az L az Cr-Ni-Co ötvözet nagyon alacsony széntartalommal. A leggyengébb , de valóban orvosi acél, nem számitva a tényleg gagyi anyagokat
Gyakorlatilag sem, de mi biztositja hogy valóban 316
A 316-nak vannak változatai L-D-C
Ezek mind jók, de meg kell válogazni melyik szájba, nyelv ajak pirszing, vagy máshova
Fogtechnikában pl. titán-alu-vanádium ötvözetet használnak
Az "orvosi acél" jellemzője, hogy nikkel sók nem válhatnak ki, mert nagyon kevés, elenyésző a nikkel ötvözet, illetve technologiailag le van kötve az is
A kinai 303-as "orvosi acéltol " tartozkodj :)
Mi az a nemesacél?
Ez egy eladói kábítás. Tele lehet oylan ötvözőanyagokakl amitöl ugyan rozsdamentes, de allergiát okozhat
Az orvosi nemesacél egész más, szigoruan meghatározott mennyiségű és milyenségű ötvözőanyag lehet csak benne
Attól függ mire vagy. A nők általában a nikkelre, ha az nincs benne, akkor jó eséllyel nem okoz.
Nekem is változó mi okoz. Egy biztos, a farmernadrág gombja kegyetlen....
További ajánlott fórumok:
- Akiknek fémallergiájuk van...
- Te is szenvedsz az allergiától?
- Fájdalommentes allergiateszt? Van valakinek tapasztalata? Hol van ilyen? A 14 hónapos fiamnak szeretnék csináltatni.
- Segítséget kérek! 26 hetes kismama vagyok és borzasztóan szenvedek az allergiától.
- Viselhetnek-e nemesacélt a fémallergiások?
- Okozhat allergiát a zselé?