Aki "kitalálta" a blúzok,meg az ingek vasalását, hát,azt... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Elvileg körbe vasaljuk, azaz eleje, háta, eleje, majd ujjai és a végén a gallér. Ruhaipari suliban így tanították régen.
Én az ujjaival kezdem, majd ezután eleje, háta, eleje, gallér és madzsetta;)
Sokan nem vasalnak inget, hanem kicsit előbb felveszik és a test melegétől olyanra gyűrődik,/simul, amilyennek lennie kell.
Szerintem, pedig látszik rajta, hogy vasalatlan;)
Én szeretek vasalni.
Megnyugtat.
Filmnézés közben a zoknikon kívül mindent kivasaltam.
Ma ,már csak a szükséges dolgokat.
Az ágyneműt,konyharuhát is.
A vasalás körüli mizériát Vekerdy oldotta meg bennem, hát ki vagyok én, hogy szembemenjek vele?
Az alábbi mondatok születtek ezt megelőzően:
Vasaljon, aki nem tud szépen teregetni.
Indulás előtt: “Vasalót kihúztad?” Válasz: “ kb két hónapja.”
A vasalatlanokból épített kupacot pokoli toronynak hívtuk a családban.
Megalapítottuk a nemvasalok.hu honlapot, a szerverek nem bírták.
Elvicceljük, de természetesen vannak ruhák, amiket muszáj, de tény, hogy sok időt elvesz, és valóban nem történik semmi, ha a konyharuha, vagy a lepedő nincs kivasalva. Teregetni viszont imádok! Az a kedvenc hazimunkám.
Igen,erre gondolok én is közben,hogy milyen csinos,és elegáns benne.
Csak az előtte lévő macera. Persze,majd talán belejövök,némi praktikákkal.
Szerintem meg kell látni a vasalásban is a szépet és már nem is lesz olyan utált dolog. Mennyivel szebben fog kinézni, ha vasaljuk és milyen szépen mutat majd benne aki viseli.
Sosem volt gondom a vasalással.
Igaz, ma már kevés olyan dolgot veszek/tartok amit vasalni kell.
Léteznek olyan dolgok is amik megkönnyítik a vasalást. Ujjafa, függőleges gőzvasaló.
Jó ötlet, bár nem lehet, hogy ez (is) oka annak, hogy már csak múlt időben írod? :))
Csak azt próbáltam volna meg, hogy édesapám és a bátyáim kezébe nyomom a vasalót... még most is a sarokban állhatnék, vagy a kukoricán térdepelnék. :))
További ajánlott fórumok:
- Annyira utálok ingeket vasalni.Az évek során sem tudtam...
- A Biblia mely részei lehetnek igazak, illetve mely részei kitaláltak?
- Ha kitaláltam egy új arckrém-receptet, akkor hogy tudom azt forgalomba hozatni? Mik a kezdeti lépések?
- Könnyen vasalható ingeknek mi az összetétele? (Anélkül, hogy belerohadna az ember)