Annyira utálok ingeket vasalni.Az évek során sem tudtam... (beszélgetés)
A férjem 34 évig volt mozdonyvezető.
Szövet nadrág, fehér ing, kék ing, hosszúujjú ing.
De amit nagyon utáltam. A nyári rövidujjú kék ing.
Nem utálok vasalni. Ingek, blúzok, konyharuhák, abroszok, zsebkendők, függöny, stb, jöhet mind. Inkább vasalok, mint a vasalást nem igénylő műanyag ruhaféléket hordjunk.
Buszsofőr vagy hasonló? Igen, van egy határ. :))
Fiamnak van ilyen gépe. Akkor hasznos, amikor egymás után rakodsz rá, mert már eleve felfűtött. Egyesével nem érdemes.
Férjem teljes munkaviszonyában ingben, és élre vasalt szövetnadrágban járt dolgozni, egyenruha. Nyáron egy napra két garnitúra, mert az üveg mögött csupa sóizzadtság lett...egyszer lefotóztam a kivasalt kazlat összehajtva, mindenki elájult. Én szeretek vasalni, de azért van egy határ :)
Én annyira utálom még a vasalás puszta gondolatát is, hogy életemben nem volt még vasaló a kezemben. 😂 Gőzölőm van mondjuk kb. 2 éve, meg csupa olyan ruhám, amik nem gyűrődősek. 🤷♀️
Mint ahogy a lebbencs tésztát is "lusta asszony tésztájának" nevezték, mert hagyta megszáradni ahelyett, hogy felszelte volna. :))
Az nem a mamád "mániája" volt, az alapvető elvárás volt a háziasszonytól, hogy bizonyos ruhaneműket keményítős vízbe kellett tenni az öblítővíz után. Aztán lehetett vért izzadni, mire símára vasaltad. Aki nem így csinálta, azt a háziasszonyt bizony megszólták még akkoriban. Lusta asszonynak nevezték, ami a legnagyobb szégyennek számított.
nekünk már villanyos volt.legalábbis amire visszaemlékszem.de otthon szenes nem volt.az anyám mániája volt a keményítés is,meg utána a vasalás.a lányom kb.három hétig volt keményített pólyában,utána nem.
Mert anno még az alsó fehérneműt is kivasaltuk, és igen, az ágyneműtől kezdve a törölközőkig, a konyharuhát, mindent vasaltunk.
Anno még mi is a szenes vasalóval kezdtük, kb. 12-14 éves voltam, amikor az első villanyvasalót megvettük.
emlékszem még a nagyanyám vasalójára,amiben parázs volt,lóbálta.de mit vasalt,arra már nem.
az anyám szeretett.még a zsebkendőt is kivasalta.persze előtte kimosta.a lányom,mikor jön,ha két napra,akkor egyedül,mert a férje nincs hol aludjon,elővettem egy vasalatlan huzatot,kivasalod,jó lesz az így,úgy is összegyűrődik.
vasaljon a jó nyavalya.a lányom néha szokott,mikor olyan ruhában megy dolgozni.
Élmentes ingujjak, a szövet nadrágoknak pedig élét vasalni, de ugyanoda, ahol előtte is volt. Két bátyám és édesapán = 3 férfi egy családban. Jó, hogy ma már egyre kevesebb olyan ruhaneműt hordunk, amit felesleges vasalni. Elegem lett belőle.
régen én is mindent vasaltam,de vagy már 20 éve nem.
Az ingeket hiába teregeted szépen... azokat vasalni kell.
CLEANmaxx Automatischer Hemdenbügler
Én vettem egy ilyen gépet,azóta nem vasalok,nem 100°% os de
nekem tökéletes.
Nem tudsz szépen teregetni? Amit nem muszáj, nem vasalom.
Én már sak gőzölővel "vasalok". Akár ciki, akár nem nagyon bénán vasalok vasalóval, egy ingnél meg nincs is rosszabb, mintha bénán van él vasalva bele.
A szárítógép óta nem is nagyon kell vasalni, amit kell meg gőzölővel csinálom. Gyors, egyszerűbb és szebb is szerintem.
Ínkább úgy fogalmaznék,hogy igyekszem megcsinálni. 🙂🥴
Gondolj arra, hogy milyen szépen néz ki miután kivasalod! Már ha tudsz szépen vasalni.
Én is utálok, egyáltalán vasalni is
Én szerettem,és él mentes ujjakat vasaltam, a fiam anno óvodába ingekben járt.
Egy Csonka Janos féle gőzgép megoldja a problémáid. Sokat kell mellette állni. ;)
Ruha vasalásra ruhaszárító, száradás után széthúzod vagy a testeden kifeszíted és tenyérrel többször erősen oda-vissza végigsimítod. Ezt tanultam az okosaktól. Rugalmasabb anyagoknál működik!
* Úgy simítod, hogy a tenyered felmelegedjen.
Vasalni rossz, de viselni? Nagyon szeretek ingeket viselni.
További ajánlott fórumok: