Áfonyás joghurttorta 1 recept
Az Áfonyás joghurttorta 1 hozzávalói:20 dkg áfonya
2 doboz joghurt
3 dl tejszín
3 tojás
3 ek liszt
3 ek porcukor
6 ek áfonyalé (más piros gyümölcslével is helyettesítető)
kevés vaj (a tortaforma kikenéséhez)
1 tasak zselatin(por)
Az Áfonyás joghurttorta 1 elkészítési módja:
elkészítés Könnyű piskótát készítünk: Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét felverjük kemény habbá, a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és óvatosan összeforgatjuk a tojásfehérjével. Vajjal kikent, belisztezett (közepes méretű) tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 160 fokon 15-20 percig sütjük. Ha elkészült a piskóta, hagyjuk kihűlni a formában. Közben elkészítjük a krémet: A zselatint 6 evőkanál áfonylében feloldjuk, hagyjuk hűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, ízlés szerint édesítjük. Hozzáadjuk a joghurtokat. Belekeverjük a zselatint, majd végül az egészben hagyott, megmosott áfonyát. Összeállítás: A krémet a piskóta tetejére öntjük a tortaformában. A tetejét körberakhatjuk a maradék áfonyával, vagy ízlés szerint díszíthetjük. Hűtőben 2-3 óra alatt megdermed, szeletelhető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. aug. 31. 19:03
Az Áfonyás joghurttorta 1 elkészítési módja és hozzávalói.