Adóbevallás: örököltem egy ingatlanrészt, amit eladtam. Hova kell ezt beírni? (tudásbázis)
Már az 5-ös hsz.-omban is említettem az APH oldalát. Igazán nem ördöngősség az ABEV programot letölteni, s az alapján nem nagyon lehet adóbevallást elrontani.
S ha az egészet megfejeled azzal, hogy a www.magyarorszag.hu segítségével ügyfélkaput is nyitsz, akkor egy lépést sem kell tenned, a számítógép előtt ülve küldheted a bevallásod. (Igaz, ehhez egyszer el kell menni a legközelebbi okmányirodába. A www.magyarorszag.hu-n időpontot is foglalhatsz hozzá, így még várakoznod sem kell. De onnantól fogva, ha kéred, még az irataid érvényességének lejáratáról is időben küldenek értesítést, tehát nem fordulhat elő, hogy elfelejted pl. a személyid, a jogosítványod, vagy az útleveled meghosszabbíttatni.)
Hétfőn küldtem be így a fiam adóbevallását, s már csütörtökön a megadott számlán volt a visszajáró lé.
NEkem is mennem kell, éhezik a család :-)
Majd még beszélünk.
melyik évről van szó?
A 2008-as évről készített adóbevallást, magánszemélyek esetén 2009. május 20-ig kell benyújtani. Ehhez kellett kapnod a munkáltatódtól ill. a folyósító szervtől igazolásokat.
Eltörölték az örökrész utáni adót! Ekkora összegnél nem kell utána fizetni semmit.
Pontosan utána járok és megírom.
www.apeh.hu
Innen le tudod tölteni az ABEV programot, ami igen nagy segítség az adóbevallás elkészítéséhez. A honlapon megtalálható a kitöltési útmutató is, ahol sok kérdésedre választ kaphatsz.
További ajánlott fórumok:
- Február 15-ig az Apeh megcsinálja az adóbevallást, de hogyan?
- Szja adóbevallásban tudna valaki segíteni?
- Ha valakinek tavaly csak GYES volt a jövedelme, annak kell adóbevallást benyújtania?
- Van itt olyan profi 0953 adóbevallást kitöltő, aki tud segíteni? Lásd lent.
- 0953-04-es adóbevallás
- Feladtam az adóbevallásomat és utána jutott eszembe, hogy elfelejtettem aláírni az egyik nyilatkozatot. Mi a teendő ilyenkor?