Abbahagyhatatlan pogácsa recept
Az Abbahagyhatatlan pogácsa hozzávalói:50 dkg liszt (finom)
25 dkg margarin vagy vaj
5 dkg élesztő
1.5 dl tej
0.5 ek cukor
só ízlés szerint
25 dkg túró
25 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt
1 ek tejföl (a kenéshez)
Az Abbahagyhatatlan pogácsa elkészítési módja:
Az élesztőt a langyosra melegített tejben csipet sóval és a cukorral felfuttatjuk. Ezt a többi összetevővel (a tejföl és a sajtok kivételével) összedolgozzuk alaposan. Minimum egy órán át kelesztjük letakarva, lehetőleg meleg helyen. Ha megkelt, lisztes táblán kinyújtjuk. A tetejét megszórjuk füstölt sajttal. Összehajtogatjuk, hogy a sajt rétegekben legyen a pogácsában. Így további fél órán át kelesztjük letakarva meleg helyen. Ez után megint ki kell nyújtani a szaggatáshoz megfelelő vastagságúra (ki milyen magasan szereti). Végül a szaggatás után megkenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk a trappista sajttal. (Trappista helyett használhatunk más sajtot is, csak arra vigyázzunk, hogy ne füstölt legyen, mert az hamar megég a tetején!) Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. dec. 21. 21:11
Az abbahagyhatatlan pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.