A veszettség elleni oltás kötelező? (beszélgetés)
Ez vmi rossz vicc....
Értem én h félünk meg minden h nem lesz pénzünk és nem tudunk enni.... De ennyire életképtelen hogy lehet vki? Attól fél h megbuntetik v kirugjak de attól nem h lehet veszett volt a kutya és meghal🤣😃🙈🙈🙈🙈
A sotétség legalja
Gondolom az orvos nem tépné le a fejét, ha megkérdezné a további menetrendet, és minél előbb szól, annál egyszerűbb előre gondolkodni a beosztást illetően.
De az igaz, hogy ezt felnőttként neki kellene intézni.
Hozzáteszem, ha a kollégák is tudnák, hogy komoly dologról van szó, talán akadna ember, aki bevallalna többet, vagy más elosztásban. Ez azért nem olyan, mintha azért nem akarna valaki dolgozni, mert bulizni akar, a gyerek ovis balett bemutatója miatt akarna lépni, vagy egy körömgomba miatt menne orvoshoz.
Ennyire nem lehettek sötétek. Az érdekel, hogy megbüntetnek e, de az nem, hogy fekete zsákba is húzhatják könnyen?
És úgy szarakodtok, hogy még csak nem is szóltatok a főnöknek.
Ha előre szól, és beszél az orvossal is, mennyi időnként kell megjeleni (esetleg lehet-e pár napot ide-odacsusztatni )lehet előre tervezni.
Nekem mondjuk az is nonszensz, hogy ezt nem kérdezte meg amikor ellátták.
A legtöbb helyen 24 - 48 órában dolgoznak a biztonságiőrök.
Gondolom nem akar a kollégája lehúzni x órát még a 24 óra után.
Ha vidéken él valaki, nem dobálják utána a munkát, főleg, ha esetleg még szakmája sincs.
Mivel veszettségről van szó, az élete vagy...
Kicsi az esélye, hogy veszett volt a kutya, de ha az volt, biztosan nem éli túl.
Amúgy nem tudom elképzelni, hogyha megmutatja a főnöknek az ambuláns papírját, ne vennék komolyan, hogy neki azokra az oltasokra el kell mennie. Szerintem csak a pali nem fogja fel, hogy mit kockáztat.
Kerlek ne ertetlenkedjetek.
A parom setalt egy baratjahoz a falun keresztul, es akkor tamadta meg sotetben a kutya. Semmi koze a munkahelyehez. En probalom ravenni az oltasra, ma is csak miattam ment el orvoshoz, de o fel, hogyha a munkaidejebe utkozik a kovetkezo oltas, akkor ki fogjak rugni. A fonokenek meg nem mondta el, hogy ez tortent. Egyelore nem is fog, mert a penteken kivul nem tudja pontosan, mikor lesz a kovetkezo adag.
Teljes oltási sorozat 5 db. oltásból áll hetente 1 oltás.
Oltott kutya esetén nem oltják a sérültet.
Oltatlan megfigyelhető esetén 3 oltás.
Nem megfigyelhető ismeretlen kutya harapása után 5 oltást kap.
Félti a munkahelyét, ezért gyanús hogy a főnök is "benne van" az ő kutyája esetleg.
Részmunkaidőben dolgozónak főleg van ideje oltásra menni.
Nekem is furcsa ez az egész. Itt valami nem kerek.
Én nem így értelmezem.
Nem tudja, ki a kutya gazdája. És megjegyzi, hogy a férje részmunkaidőben biztonsági őr.
Egyébként számomra hihetetlen, hogy valaki az életét kockáztatná azért, mert fél, hogy kirúgják a munkahelyéről.
Nem tudom, hány ismétlő oltás kell, de nem hiszem, hogy ne lehetne megbeszélni a munkáltatóval, hogy a következő oltás napján úgy legyen beosztva, hogy ne ütközzön az oltás időpontjával a beosztás.
Nekem furcsa ez az egész.
Tehát munkaidőben harapta meg a főnök oltatlan kutyája, ha jól sejtem ?
Nem kell védeni egy ilyen főnököt. A kutya megfigyelhető és ez jó hír.
:DDDD
micsodát? amúgy mi a konkrét probléma, elmondanád?
maga az oltás, vagy h hiányozna az oltás miatt egy órát a munkából? :DDDD mert kb ködösítesz az elejétől fogva.
Nagy az isten állatkertje, ennyit lehet hozzáfűzni ehhez.
Imádkozzatok, hogy nem volt veszett az a kutya.
Nem kell senkinek semmit elmondani.
Az oltás az orvos kompetenciája. Ő mondja meg, hogy mikor menjen és mennyit ad be. Egy szuri ez semmi több. Ettől tud dolgozni, nem kell hiányoznia, táppénzre mennie. Nem fog fájni a karja.
Nem is értelek. Olvasd már el amit küldtem, ha nem érted kérdezz.
Ezt most nem mondod komolyan. Hogy ezért nem adatná be az oltást :O
Ezt mondta a munkáltató? Hogy ne oltasson, a beosztás miatt?
Hogy mit? amúgy felfogjátok, amit írtok? hány évesek vagytok??
nem tudja nyíltan elmondani a főnökének, hogy mi történt? ilyen sz.r melót bármikor talál
További ajánlott fórumok:
- Nem kötelező oltatni, de ha nincs oltási igazolvány, akkor...?
- Tényleg kötelező már a bárányhimlő elleni oltás?
- Az állatorvos egy hónap elteltével újra beadta véletlenül a veszettség elleni oltást. Nem lesz baja a kutyusnak?
- Van köztetek olyan, aki kapott már veszettség elleni oltást?
- A veszettség elleni oltás és a mikrochip beültetése történhet egyszerre?
- Szlovákiában beoltott kutya veszettség elleni oltása érvényes Mo-n?