A vendéget illik marasztalni vagy nem kell.... (beszélgetés)
nekem is eszembe jutott egy vicc:
mit kell mondania skót vendégnek???
-érezd magad otthon....:)))
volt egy szomszédunk gyerek korunkban,naponta többször is át jött,és több órát képes volt ott ücsörögni nálunk,anyu mikor haza ért a munkából a néni már ott is volt...leste mikor ér haza,és már jött is...csak hát anyunak is volt dolga mindig,a néni meg nyugdíjas volt,ráért...amikor végre elunta,akkor mindig mondta,hogy "jaaaaaaaaaj,mennyek..."anyu meg mindig mondta neki,hogy "rááááááááéér Bözsi néni....."pedig már alig várta,hogy elmenjen,mert semmit sem tudott csinálni tőle..:)
és ezt naponta többször is eljátszotta a néni....
amikor meghalt,hiányzott nekünk,és inkább marasztaltuk volna,inkább ücsörgött volna nálunk;)....pedig szerintem tudta,hogy csak megszokásból és udvariasságból volt mondva neki...
ha hozzám jön valaki,én is mindig csak ennyit mondok,ráérsz....:))ez már olyan megszokás...
Na, erről egy hülye vicc jut eszembe, amikor jön az anyós és a kedves vej megkérdezi, hogy meddig tetszik maradni anyuka? Ameddig szívesen láttok fiam - így az anyós.
Máris menni tetszik, jajjjjj, de sajnálom :DDDD
szerintem nem kell marasztalni, ha indulnia kell...ha mást akart legalább legközelebb nem célozgatni fog.
:)
Szerintem nem illetlenség. Ha azt mondja, mennie kell, én elhiszem neki. Ha azért mondja, hogy marasztaljam, hát így járt ;) Szoktam viccesen mondani, hogy addig senki nem megy sehová, amíg minden kaja el nem fogy.
A magam részéről kifejezetten utálom, ha indulnék, de kapacitálnak, hogy maradjak még. Igaz, nem is szoktam indulás előtt másfél órával sopánkodni, hogy jajjjjj, mennem kéne ;)
Nem illetlenség. Mindenesetre valamikor az adott vendég nem is annyira kedvelt személy és várod is, hogy elmenjen :S, akkor, ha azt mondjamhogy mennie kell és azt mondom, hogy: Rendben van, örülök, hogy meglátogattál, gyere máskor is...stb...
Minden a tálaláson múlik. :))))
Szerintem sem illetlenség.
Bár, nálam ez attól függ, milyen kapcsolatban vagyok az illetővel.
További ajánlott fórumok:
- A barátnőm nem soká szül.Kell ilyenkor ajándékot vinni a kórházba?Ha igen, mit illik?
- Kecskeméten mennyit kell, illik fizetni a magánororvosnak egészségügyi küretért,
- Mennyit illik/kell adni a dokinak petevezeték átfúvás "műtétért"?
- Szolgáltatás kifizetésekor (fodrász, kozmetika, körmös) kell-e, szoktál-e, illik-e borravalót adni? Kb. mennyit?
- Minőségellenőri álláspályázatra kell írnom ütős motivációs levelet. Milyen tulajdonságot lehet kimeleni, ami illik ehhez az pozícióhoz?
- Hátmasszáson illik adni borravalót a massszőrnek, vagy csak ki kell fizetni a szalonban megadott árt?