A válást be kell jelenteni az anyakönyvi hivatalba? (tudásbázis)
Én is ezt írtam, hogy a bíróság elküldi a válási határozatot, annak az anyakönyvi hivatalnak, ahol az esküvő volt.
Neked ezért adták ki két perc alatt, mert a válás miatti névváltoztatást is ugyanott kell intézni. A digitalizálást, én is úgy olvastam, ahogy filcike írja, még csak most intézik, hogy országosan mindenki mindent lásson.
Mi másik kerületben tartottuk most az esküvőt, ezért kellett elmenni oda, ahol az első esküvő volt. (az illeték már 2000,-)
DE valaki írta itt, hogy a válási papírt elfogadják, úgyhogy a fórum szempontjából ez mindegy is, meg kell kérdezni, hogy náluk elfogadják-e.
Igen, a bíróság küldte ki hivatalból, rávezették ún záradékként. Hívja fel az anyakönyvi hivatalt, ahol az esküvőjük volt.
Tegnap olvastam, hogy most csinálják, hogy elektronikusan is el lehessen érni az anyakönyveket, azt írják kb most júliustól már elérhetőek lesznek online is, addig kell csak papírokért rohangálni.
Az anyakönyvi ügyeket az ügyfélkapun keresztül is el lehet intézni.
Lépj rá a "magyarorszag.hu" oldalra, és ott van, hogy milyen ügyeket intéznek. Első oldalon máris ott van az anyakönyvi ügyek.
Mi pár hete intéztük:
El kell mennie abba az anyakönyvi hivatalba, ahol az előző esküvője volt, és ott kiadják az ún. záradékolt házassági anyakönyvi kivonatot, ezen rajta van, hogy mikor volt a válásuk. (A válási papírokat a bíróság hivatalból megküldte az illetékes anyakönyvi hivatalnak.) 2000,- ft illetéket kell ezért fizetni.
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a felháborító anyakönyveztethető nevekről?
- Azt hallottam, hogy a baba a volt férj nevére lesz anyakönyvezve, ez igaz?
- Milyen keresztneveket tartasz a legszebbnek? (Magyarországon anyakönyvezhetőekre gondoltam)
- Esküvő előtt mennyi idővel kell bejelentkezni az anyakönyvvezetői hivatalba?
- Mit kell vinni az anyakönyvi hivatalba, ha be akarunk jelentkezni időpontért? Illetve mennyibe kerül manapság egy esketés?
- IX, kerületi Anyakönyvi Hivatalban dolgozó segítségét kérném!