Milyen keresztneveket tartasz a legszebbnek? (Magyarországon anyakönyvezhetőekre gondoltam) (tudásbázis kérdés)
Szerintem mindenki hívja úgy a gyerekét, ahogy akarja. Óvónőként találkoztam különösekkel, de eszembe nem jutna csúfolni egy kisgyereket. A vezetéknevét is kapja a gyerek, és azok is viccesek néha. Mindig is lesznek rosszindulatú emberek, akik a kákán is találnak csomót.
Legszebbek, szerintem:
Amilla, Lorina
Zolta, Mikes, Baldó
Nem magamról beszéltem, egyszer sem.
Ez a név sokszáz éve olyan megszokott volt, mint most a Katalin.
Az Evetke kb. az Etelköz óta létezik, egy cuki kis rágcsálófajta.
Az átvett külföldi nevekkel, bár nekem nem feltétlenül tetszenek, semmi baj nincs, azért hallatta már mindenki a Britani nevet. Viselhető, nem megalázó nevek.
Fahéj ... hát istenem, ha lehet Hanga vagy Erika, akkor miért ne lehetne Fahéj is?
Az Evetke kb. az Etelköz óta létezik, egy cuki kis rágcsálófajta.
Az átvett külföldi nevekkel, bár nekem nem feltétlenül tetszenek, semmi baj nincs, azért hallatta már mindenki a Britani nevet. Viselhető, nem megalázó nevek.
Fahéj ... hát istenem, ha lehet Hanga vagy Erika, akkor miért ne lehetne Fahéj is?
Ezek jelentős része több száz éves magyar név, vagy latin eredet, esetleg külföldi, nem mostani átvétel vagy bibliai.
Mi a vicces az Ajándékban, a Jaelben, a Mikoltban, a Szulamitban, stb?
megtetszett kedvenc szinészem neve :
KLIVANC
és fáj szivem, milyen jól illene szerb nevünkhöz ...
( szerelemben háboruban Seyt )
Tímea, Rebeka
Márk, Ádám
Fiú nevek: Kornél, Máté, Zétény.
Lány nevek: Hanna, Panka, Eszter, Emma.
Férjem unokaöccsének nemrég született még a kisfia, ő a Lél nevét kapta (Lehel név változata, Árpád fejedelem unokáját hívták így). Fura volt első hallásra, de megszokjuk.
Lány: Hédi,Viktória,Léna
Fiú: Damján, Marcell, Hunor
Dorottya, Orsolya. Így hívják a lányaimat. :-)
Fiúnevek közül nem tudom.
Azért az Amira sem ritka név. 2014-ben a 47. leggyakoribb név volt. Vivien, pedig a 19. a listán.
További ajánlott fórumok:
- Szólác - keresztnevekből
- Szólánc - Keresztnevekből egy kicsit nehezítve (a-ra nem végződhet)
- SPAR Magyarország matrica - Ingyenes csere-bere fórum
- Neked hogy tetszik ez a keresztnév?
- Írjatok olyan hírességeket, akiknek a személyneve és keresztneve kezdőbetűje megegyezik
- Az Oidipusz név anyakönyvezhető Magyarországon?