A Trombitafolyondár gyökere tehet kárt az épületben? (tudásbázis)
Háztartási olajat még nem hallottam, de a gázolaj lókukó neki. Egy érzékenyebb bokrot akart a férjem kiirtani, útban van a szennyvízcsőnek, de kihajtott. Mármint a bokor.
A trombitafolyondárt szerintem úgy a legegyszerűbb, bár egyáltalán nem gyorsabb kiirtani, hogy a főgyökeret kiszedni, és minden hajtást folyamatosan kitépni, kiásni... Egy-két év, és így elpusztul a maradék gyökérzet is. Napfény nélkül elpusztul, ha nincs hajtás, akkor nem tud fotoszintetizálni. Erre nekem is rá kell szánnom magam, ősszel a férj kivágja az enyémet, szóval tavasztól ahol látom a hajtást, ott fogom tépni.
már megint az a szomszéd...nálam karvastagságú a szára, megy mindenfelé...
de ez kismiska a lila akáchoz, a jegenyenyárhoz képest, ami felemeli a betont...a folyondár csak itt-ott kihajt..na és...a szomszédból jön át a málna végig a kerítés mellett a fű közül. és, akkor lesz málnánk is..borzasztó...
egyébként a trombitafolyondár tövénél láncfűrész, oszt jónapot. örülhet a szomszéd, mert sikerült megint pusztítani... az olyan jó...
Tőből levághatod, de gyökérről hajt.
Nálunk a kerítéstől bő 3 méterre vannak gyönyörű zöld hajtások úgy, hogy elromlott a szivattyúnk, így gyakorlatilag 5 hete nem locsoltunk. A fű olyan, mintha szavannán lennénk, de a folyondár üdén tör föl a semmiből. Olyan, mint a lilaakác. Vagy még rosszabb.
A gázolaj tényleg durván hangzik, nem igazán alkalmaznám.
Nekünk is volt. Szép volt, eleinte örültünk neki, gyönyörködtünk benne, aztán évekig küszködtünk, hogy megszabaduljunk tőle. Most meg a szomszédból jön át, pedig írtja rendszeresen, és mi is, mostmár az övét. A beton alapú kerítés alatt jön át, 7-9 m-re a tővétől bukkannak elő a hajtások, és már volt, hogy nem értünk rá és a falról kellett leszedni.
A szembe szomszéd házát pedig megrongálta, illetve a tetőszerkezetet. Szerintem ennyit nem ér meg, van más szép növény is, ami nem ennyire agresszív.
Ezt találtam:
Léggyökereik már a kissé érdes felületeken is megkapaszkodnak. Sokan tartanak attól, hogy a léggyökerek kárt tehetnek épületekben, de ettől nem kell tartani, mert ezek csak támasztékot adnak és nem hatolnak mélyre, a levegő páratartalmából vesznek fel nedvességet és oldott tápanyagokat.
További ajánlott fórumok:
- Ti hogyan ismerkednétek meg egy olyan férfival akivel egy épületben dolgoztok, de nem vagytok kollégák?
- Mi a véleményed a változásról? Szerintetek megváltozhat gyökerestül egy férfi, aki addig nagyvilági életet élt és falta a nőket?
- Egy több éve, ínyig beletört fog gyökerének a megmentésére van esély?
- Mi volt az a dolog, amitől gyökeresen megváltozott az életed?
- Bolti virágföldben találtam egy kis gyökeret, melyen volt egy kis hajtás, milyen növény lehet?
- Hogyan tudnám a kertemből a trombitafolyondárt végleg kiirtani?