Hogyan tudnám a kertemből a trombitafolyondárt végleg kiirtani? (tudásbázis)
13. papája
2017. ápr. 23. 12:25
Tény hogy gyönyörű, de amikor fékezhetetlenül elszaporodott és a lehulló virágait nem győztem takarítani, akkor megharagudtam a virágomra és kivágtam. Ennek már vagy 10 éve és eddig még mindég nem sikerült megszabadulnom a hajtásaitól. Jó mélyről gyökér átvágással szaporodik. Amikor megpróbálom kiásni, akkor tulajdonképpen megduplázom. Ez van, de azért már egyre kevesebb.
12. forrest2010 (válaszként erre: 11. - Maila)
2017. ápr. 22. 07:30
valószínű h nem zavarja , elég sok szaporulatból adtunk nekik , amik szépek , azt szeretem szaporítani :) láttam itt a közelünkben nagyobb virágút , mint a mi trombitánk , ha lenne helyem , lehet , h kérnék belőle egy falatot , de már a lányom is azt mondja , neki sem kell semmi ! megtelt a kertje :( nálunk se igazán fér már semmi :(
11. maila (válaszként erre: 10. - Forrest2010)
2017. ápr. 21. 12:12
Van a környékünkön, megpróbálom kilesni hogy mi a titok. Hihetetlen helyeken képes óriás bokorrá fejlődni és csak úgy ontja a rengeteg tölcsért, egyszerűen imádom. Ha a szomszédod még nem szólt, akkor biztosan nem zavarja a dolog :)
10. forrest2010 (válaszként erre: 9. - Maila)
2017. ápr. 21. 10:48
ne add fel előbb utóbb csak sikerül :) amikor nem pátyolgattam , megmaradt :) amit direkt ültettem az nem ! aminek a cserép alján kibújt gyökere az szaporodott el :) azóta már kimászott az utcára , át a szomszédba / bár ott lehet , h nem örülnek neki :( / rengeteg sarjat hoz , nézzél körül a környéketeken , akinek van biztos szívesen ad , mert nagyon jól szaporodik , ha már eccer.....
9. maila
2017. ápr. 21. 10:38
Add nekem a trombitafolyondárodat :) Többször próbálkoztam az ültetésével, de sajnos nem marad meg...Tud valaki tanácsot adni, hogy hová érdemes ültetni, milyen talajt kedvel, mennyi vizet, napsütést igényel? Használjak valamilyen tápoldatot?
8. forrest2010
2017. ápr. 20. 10:37
valamikor ültettem trombitafolyondárt , nem maradt meg ! ültettem másikat az edénybe nem maradt meg , de kibújt az edény fenekén alul és gyönyörűen megnőtt , ráfuttattuk egy kipusztult vörösfenyőre , aztán a férjem kivágta alóla a vörösfenyőt és mivel a saját lábán még nem tudott megállni kidőlt :( jó sokat nyűglődtem vele , mire virágzott :) elég sokan panaszkodnak rá , h nem könnyű kordában tartani , kár , mert egyébként tényleg gyönyörű amikor virágzik :)
7. hajdumanci
2017. ápr. 19. 19:09
Kár kiirtani! De ha neked útba van ÁSÓ CSÁKÁNY Csak később meg ne bánd!
6. syria (válaszként erre: 1. - Margitka55)
2017. ápr. 13. 19:39
Olyan szép, miért akarod kiirtani? Nem volna elég alaposan megmetszeni?
5. globus
2017. ápr. 13. 15:47
Gyomirtózás esetén 10 méteres biztonsági területet kell hagyni.
4. Lonna4
2017. ápr. 13. 15:23
Viccek kívül Glialka!
3. Lonna4 (válaszként erre: 1. - Margitka55)
2017. ápr. 13. 15:20
Vágd vissza és önts le savval. Különben örök.
2. smudlaagi54
2017. ápr. 13. 15:11
Nagyon nehezen,csak kiásni lehet!
1. Margitka55
2017. ápr. 13. 15:00
Hogyan tudnám a kertemből a trombitafolyondárt végleg kiírtani?
További ajánlott fórumok:
- Hogy tudnám kiírtani a konyhaszekrényből az apró bogarakat?
- Hogy üldözzem el a szorgosan kitartó vakondot a kertemből?
- Szárnyas hangyát mivel tudnám kiirtani a szobámból, valami házi praktika?
- Mivel tudnám kiirtani, a kiirthatatlannak tűnő vadkomlót? Segítsetek kérlek!
- Segítsetek! Mivel tudnám kiírtani a pucércsigát a borsómból? Vegyszer kizárva!
- Hallottatok már olyanról, hogy az autóba beköltöztek a hangyák? Hogyan tudnám kiírtani őket onnan?