A tisztán növényi hatóanyagokból álló készítmények árthatnak az egészségnek? (tudásbázis)
nem, dehogy vitzelek.
olvastam itt valahol, hogy az nem árthat, ami tisztán növényi, ezért gondoltam, hogy megkérdezem itt a hozzáértő közönséget itt.
mertpéldául ott van a sokat üldözött dohány, meg a marihónajja, a többi csodálatos növényi szerről itt most nem is akarok szólni. pedig pl. a gyűszűvirág is megérne egy misét, mint szívgyóccer /ha a gyógyszerész csinál belőle. ha mari néni, akkor is gyóccer, de a boldog özvegynek/
Igen árthatnak. Sajnos sokan azt hiszik, hogy semmi bajuk nem lehet ezektől és szedik nyakra-főre. A legtöbb baj abból adódik, hogy túl sokat szednek be az adott készítményből. Ha patikában szerzed be, kérdezz rá a szedési módra. Ha drogériában, vagy egyéb helyen, akkor tartsd be a használati utasításban foglaltakat.
Persze én is jobban preferálom a természetes dolgokat, de jó tisztában lenni mindennel...:)
További ajánlott fórumok:
- Gyógyszerek, gyógyhatású készítmények, népi-természet gyógyászat
- Melyik narancsbőr elleni készítmény hatékony?
- Mit nem szabad enni vagy hasznalni homeopatias keszitmenyek szedese kozben?
- Vizsgadrukk ellen van e hatásos készítmény?
- Adsz-e gyermekednek valamilyen multivitamin készítményt, a téli betegségek elkerülése érdekében? Ha igen, milyet?
- Melyik at a ginko biloba gyógynövény készítmény, amelyik a legtöbb hatóanyagot tartalmazza és könnyen beadható cicának?