A tej okozhat függőséget? (tudásbázis)
:))))
Nagyon szívesen!
Jó neked! :)
Igen...az vagyok:-)))
Még 1x köszi a felvilágosítást:-))
:))
Csak nem B-s vagy???
:DD Akkor jó őseid voltak!
Nahát akkor most megtudtam hogy én miért bírom annyira:-))
Köszönöm...
Mindenkinél más.
AB.
B-sek egy része tudja hasznosítani a tejet, akiknek az ősei is itták Ázsiában.
Nekem sok gondot okozott. :((
Sacc/kb mennyi az a sok?napi 1-2liter vagy több?
Te is A-s vagy?
Az én ismerőseim sokat ittak és - itthon - lettek inzulinos cukorbetegek. :(( ("A" vércsoportúak)
Az ismereteim szerint elsősorban az "A" vércsoportúaknak van erre nagyobb esélye.
Mióta nem iszom - én is sok nyavalyától szabadultam meg.
Van akinek jól tolerálja a szervezete, de sajna ők vannak kisebbségben. :((
Inzulin függőséget...
Finnország vezet az egy főre esõ tejfogyasztásban és ott a legnagyobb arányú az inzulin függő cukorbetegek száma is. (forrás: New England Journal of Medicine - 1992. július 30.)
Finn, olasz, amerikai, japán, kínai tudósok kimutatták hogy a tehéntejben levő fehérjék a szervezetet antitestek képzésére serkentik, amik a hasnyálmirigy inzulin-termelő béta sejtjeit tévedésből megtámadják és lerombolják, mert azok nagyon hasonlítanak bizonyos tej fehérjékre. Ezek a béta sejtek termelik az inzulint. Minél fiatalabb korban éri a testet ez a hatás, annál maradandóbb az elváltozás és annál nagyobb az esélye az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásának azoknál, akik genetikailag gyengébbek.
Tejmonológ!
Te tej tejelj nekem,
Nedved nyelve remegek!
Lefejt eledelem leszel,
Melyet este "beveszek"!
Szervezetemben erjedsz,
S bennem terjedsz,
Egy leszel velem,
Egybeteljesedve tejem!
Kellesz este reggel,
Eltelek tej elemekkel!
Tehenet kell szerezzek,
S kedvemre fejhesselek!
Csepegj nekem ezerrel,
Telt ízzel, telt vederrel!
Tej, Tej, Tej, Tej, Tej,
Gyermeklelkemnek kell! :D
Komoly a kérdés???????
Én azt mondtam, hogy más faj anyatejét isszuk meg a tehéntejjel, s ez nekem bizarr.
miért te egy csepp tejet nem ittál még?? nem ettél sajtot, joghurtot tejfölös ételeket...?? neked az a fura nekem ez...
de mindenki más természetesen..
Szerintem a "jó" tábort erősítők véleménye inkább arra vonatkozik, hogy ízlik, szeretem.
Hiszen jó a pálinka az alkoholistának, cigi a dohányosnak, jó egy tábla csokit bevágni csak úgy, de még milyen jó semmit sem sportolni, helyette felfalni egy zacskó nápolyit :) Érdekes, ha megfigyeled, hogy akik mellette törnek lándzsát, nagy mértékben fogyasztják, mert szeretik. Tudományos háttér vizsgálgatása nélkül.
Hogy a címtől ne térjek el: függőséget nem okozhat, ha csak nem jelent rosszullétet a napi adag hiánya. Itt valaki korábban leírt remegést, mert nem ihatott, ez tényleg túlmutat az egészséges felhasználás fogalmán.
lehet, hogy magas..de én tej mellett is lefogytam 17kilót...
sokak szerint a tej nem jó sokak szerint igen..még az orvosok se tudják eldönteni mi az igaz..