A szőr véd a szúnyogcsípéstől? (beszélgetés)
A szúnyogok,mindenen átcsípnek.
Talán a bundán nem:)))))
Állítólag,ha B vitamint fogyaszt valaki rendszeresen azt elkerülik a vérszívók:D)
nem
a farmer sem
Hát én is úgy gondolom, hogy nem ez lehet az oka annak, hogy a fiadat nem csípik meg. Tekintve, hogy az ember mégha nagyon szőrős is, akkor sem olyan szinten, hogy a bőr ne legyen hozzáférhető.
A kutyák tökéletes ellenpéldák. Sajnos a miénket is marják, szenved, vakaródzik. Átnéztük a testét és szúnyogirtó ellenére is össze-vissza van csípve. Biztos, hogy a bőr kipárolgásától függ ez.
Azt mondják, hogy a dohányosokat kevésbé csípik, mert a bőrük párologtatja a nikotint, amit a szunyik nem annyira szeretnek.
Szerintem a szőr véd a szúnyogok ellen!
Egyébként sincs hiába rajtunk szőr. Sok ellen megvéd/védene.
A vércsoport is közrejátszhat!
Most lehet, hogy kinevettek, amiért ezt a fórumot indítottam. Már hetek óta vakaródzok, a szúnyogcsípések miatt. A felnőtt fiamat meg elkerülik...feltettem neki a költői kérdést, hogy is van ez? Vajon őt miért nem csípik, engem meg miért agyon.
Erre az volt a válasza, azért mert neki szőrös a lába, a karja, a hasa, és a háta, nekem meg nem.
Az ő bőrét ezért nehezebben találja meg a szúnyog a szőr alatt. Lehetséges ez, vagy valami más az ok?
További ajánlott fórumok:
- Mit javasoltok szúnyogcsípésre?
- Bele lehet halni a szúnyogcsípésbe?
- Fenistilen kívül mivel lehet még kenni a szúnyogcsípést? Hatalmasra dagadt a kislányom kezein, és lábain. 1, 5 éves.
- Mi ez a "himlő"? Reggelre a fiamon testszerte szúnyogcsípésre hasonlító foltok jelentek meg, mindenhol. Szegénynek nagyon viszket. Mi ez?
- Sziasztok!11 hónapos babának tudnátok ajánlani kenőcsöt szúnyogcsípésre?
- Valaki tud szúnyogcsípés utáni sebek kezelésére valami szert vagy házi megoldást?