Mi ez a "himlő"? Reggelre a fiamon testszerte szúnyogcsípésre hasonlító foltok jelentek meg, mindenhol. Szegénynek nagyon viszket. Mi ez? (tudásbázis kérdés)
Na, hát ez a lényeg. Az meg hogy a doki mit gondol, az az ő dolga.
A fiad most már jól van? elmultak a kiütései?
Köszi a kérdést, érdekes, mert már csak deréktól lefelé van, de ott egész piros lett. Tegnap volt egy kis hőemelkedés, azóta semmi. Hál' Istennek nem egy nagy was is das ez a betegség, bár mindnek ilyen enyhe tünete lenne.
Nálunk nem az én hibám, hogy nem hallom a dokinénit, így is mutatta be nekem anno a védőnő, hogy aranyos, kedves, csak egy szót sem értessz abból, amit mond.
Érdekes,de egyben ijesztô is,mennyi kiütéssel járó betegség van.
Nemrég Katán is megjelentek apró,pici pöttyök.Elôtte lázas volt 3 napig,a doki szerint a fogai miatt.(most bújnak)Megnézettem a pöttyöket is,azt mondta a doki,a melegtôl van.De akkor mostanig miért nem volt?
Keresgéltem neten,és találtam egy olyan leírást,hogy a láz hirtelen csökkenésére,a szervezet kiütésekkel reagál.Valószínû nálunk is ez lehetett,mert mikor mértem hajnalban 39,5 volt,délután meg 35,7.Másnap reggelre lettek a pöttyök.Megint másnapra meg elmúlt az egész,azóta sincs semmi gond.Még a melegtôl sem!:-)))
Szia Icus!
Egyébként tündér aranyos orvos, csak azt mondják, beszédhibás. Nem is értem, miféle beszédhiba az, amikor annyira halkan beszél, hogy ha tőle 1 méterre állnék, talán hallanám. Most képzeld el, amikor baba volt a fiam, és mondjuk egy szuri után a fülembe üvöltött. Nyolcszor kérdeztem vissza, hogy tessék? Ne haragudjon, de nem lehet érteni, amit mond. Egyszer olyan ideges lettem, hogy odaüvöltöttem a páromnak, hogy : Ati, te hallod amit mond, csak én vagyok süket? A helyzet az, hogy 10 éve a lányomnak más volt az orvosa, aki anélkül, hogy megnézte volna a gyereket (erős hasgörcs, hasmenés, gyengeség, csak sírt) kérésemre, hogy jöjjön ki, telefonon azt mondta : Hát anyuka, vigye kórházba. Mindezt olyan hangsúllyal, mintha ez lenne a legtermészertesebb dolog, beutaló nélkül. Amikor 1 hét után kijöttünk a kórházból, én hülye megint felhívtam, hogy nem eszik és iszik a gyerek eleget, mit tegyek, ugyanaz habngzott el, ugyanazzal a hangsúllyal. Na akkor küldtem el a ..csába. Szóval nagyon nehéz jó orvost találni nálunk, pedig nem egy kisvárosban élek. Ő most nagyon jó, imádja a gyerekeket, a srácok is őt, csak nem lehet érteni, mit mond.
Persze, gyereke válogatja. Csak a tudat, hogy az én hülyeségem miatt lett a gyereknek valami baja...
Amikor kicsi voltam, nekem is a rázót meg a hintőport használták és semmi bajom nem lett. Csak, ha egyszer látsz egy-két ilyen esetet, akkor már félsz ilyeneket használni.
Mi az, hogy az orra alatt motyog?
Határozottan szóljál rá, hogy nem érted, mit mond. Nehohymár ő tegyen nekd szivességet, hogy megnézi a gyermekedet.
A hintőporra visszatérve. Én nem ajánlom, sem a bárányhímlőre, sem sennilyen "nedvedző" kiütésre. Napi többszöri langyos vizes zuhany, natur, szappan és minden kence nélkül.
3 évesen a fiam a Szabadsághegyen volt korházba, asthma miatt. Ott elkapta a szobatársaktól a bárányhímlőt. Átvitték a Lászlóba, mert az asthmája miatt infuziós kezelésre volt még szüksége. Hát én ott láttam, olyan elfekélyesedett bárányhímlős sebeket, hogy majd frászt kaptam. Nekem ott azt mondták, se kenőcsőt, se rázókeveréket, se hintőport, se.... csak tiszta vizzel naponta többször zuhanyoztatni. Nekem onnatól, ajánlhatták, idehaza, hogy ezzel kenjem meg azzal kenjem a gyereket. Én előttem mindig csak azok a szegény gyerekek voltak.
Szia Kata!
Ez valami vírusfertőzés, de nem fertőző.
Sajnos a dokinénim az orra alatt motyog, így sok mindent nem értünk abból, amit mond, ha pedig gyakran kérdezek vissza, hülyének néz. A lényeg, hogy 3 napig nem ehet, csak olyasmit, mintha hasmenése lenne, a 3. nap elmúlik. Egyébként máris jobb, mint reggel volt.
+ Ca, Fenistil, Kamillás fürdő, hintőpor.
Köszi a segítséget!
Köszi Kata, de az a helyzet, most volt nekem is februárban bárányhimlős, és hát ez most nem olyan.
A melegre sem ilyan pöttyei szoktak lenni.
Azért köszi. Ca-t adtam neki, meg fenistilt.
Szia!
Nincs közepe, szerintem nem lehet csípés (ma mellettem aludt, rajtam semmi), csak úgy néz ki, mint a szúnyognak a csípése. Kb. akkorák és pont annyira van feldagadva.Csak testszerte.
Van mellette egy kis hőemelkedés.
A doki csak du. rendel, kíváncsi leszek, mit mond.
További ajánlott fórumok:
- Melyik női sztárra hasonlítok?
- Mit javasoltok szúnyogcsípésre?
- Bele lehet halni a szúnyogcsípésbe?
- Fenistilen kívül mivel lehet még kenni a szúnyogcsípést? Hatalmasra dagadt a kislányom kezein, és lábain. 1, 5 éves.
- Sziasztok!11 hónapos babának tudnátok ajánlani kenőcsöt szúnyogcsípésre?
- Miért érzem magam mégis anyagilag szegénynek?