A szerencse hozó patkót az ajtóra kell tenni? Miért? Merre kell álljon? U alakba, vagy fordítva. Légyszi írjatok erről..) (tudásbázis)
7. havasigyopár
2008. aug. 17. 08:40
nem érdemes vele foglalkozni!!
6. Mézcsepp
2008. aug. 14. 15:18
Jah, egyébként neki is U alakban van fent.
5. Mézcsepp
2008. aug. 14. 15:17
Egyik ismerősömnek is a kocsi elejére van felszerelve egy lovaspatkó "lófejjel" együtt, így bárhol és bármikor megismerem, mert másnak nincs is hasonló sem. ^_^
De ő azért rakta fel mert lovakkal foglalkozik. :D
4. zsuzso100
2008. aug. 14. 15:07
U alakban. Érdekes, én még csak kocsin láttam, régi német szokás szerint!
3. 9748afa83c
2008. aug. 14. 15:04
Igen, U alakba kell tenni, mert ha fordítva teszed, kihullik belőle a szerencse.
2. Mézcsepp
2008. aug. 14. 15:00
A szerencsehozó patkót U alakban kell felrakni. Lagalábbis én úgy tudom hogy így hoz szerencsét a lefele fordított patkó sokak szerint szerencsétlenséget hoz.
Szerintem mindegy hova rakod, de általában oda szokták ahol az ember sokat tartózkodik, vagy a legkedvesebb helyre, de hallottam már olyanról is, hogy az ágy fölé, ahol alszunk.
2008. aug. 14. 14:51
A szerencse hozó patkót az ajtóra kell tenni? Miért? Merre kell álljon? U alakba, vagy fordítva. Légyszi írjatok erről..)
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mi lehet a bajom? Légyszíves írjatok!
- Budapesten a Mammut környékén vannak még valamilyen boltok? Ha tudtok légyszi írjatok!
- Fogamzásgátló tabletta szedése mellett estél-e már teherbe? Légyszi, írjátok meg a tapasztalatokat.
- Írjatok nekem légyszi nagy, klasszikus rockzenei balladákat!!! Minél több annál jobb sokra lenne szükségem!!!
- Légyszi írjátok meg, melyek a mai menő Disco-s számok?
- Budapesti István kórházban az ultrahangra bejöhet az apuka is? Írjatok légyszi tapasztalatokat!