A számban kijött egy olyan hólyagszerűség, mint amikor valaki után iszunk/eszünk, mit tegyek? (tudásbázis)
"Az afta alapvetően a száj nyálkahártyájának sérülése. Ennek hátterében lehet mechanikus illetve fertőzéses eredet.
A mechanikus nem fertőz. A gyulladásos eredetű azonban igen, különösen ha több fekéllyel járó gyulladásos folyamat zajlik. Ez különösen kellemetlen, fájdalommal, lázzal, rossz közérzettel járó betegség, amely kontakt úton fertőzhet."
Két dolog biztosan igaz a herpesz és az afta vírusára is:
1: Akiben egyszer a vírus felüti a fejét, az soha nem szabadul meg tőle.
2: Az esetek többségében az immunrendszer legyengülése és/vagy a stressz hozza elő.
Nekem a herpesz szerencsére csak az ajkamon szokott előjönni, számomra legjobban a patikában fillérekért kapható Lassa paszta válik be; rájöttem, hogyan használható a leghatékonyabban.
Az aftára egy szájsebész rokonomtól kaptam egy folyadékot, ami egy brutálisan maró, erős szer (valami cink-féle vegyület, ha jól emlékszem), ezért nincs is forgalomban. Az aftámat fültisztító pálcikával megcélzom (fontos, hogy az ép részt ne érje!), és kész, vége.
Szerintem a fogorvosok is ezt használják.
Még bővebben: "AFTA"-mindenét! Mivel kezelitek? (Hoxa fórum).
Én mindig ezt használom évek óta-és mindig működött.
Herpeszem sosem volt-igy ebben segíteni nem tudok neked.
Tömény Phlogosollal is ecsetelheted! Fültisztítóra cseppentel és az aftát "tapogatod" vele!
Szerintem az ecet túlságosan maró hatású!
További ajánlott fórumok:
- Olvasok sok forumot, naplot es nem ertem, az anyukak miert tobbes szamban beszelnek a gyerekukrol? Folyt. kov.
- Miért beszélnek többes számban az anyukák, ha a babájukról van szó?
- Csókolózás után hólyag lett a számban. Mitől lehet?
- 10 hós babámon kis, piros, hólyagszerű kiütések. Mi lehet?
- Apukámnak az ínyén kb másfél hete hólyagszerű képződmény jött ki. Viszont nem gennyes, piros és nem nagyon fáj. Szerintetek mi lehet?
- A nyelven és az oldalán hólyagszerű valamik!