Csókolózás után hólyag lett a számban. Mitől lehet? (tudásbázis kérdés)
Ajánlanám a szegfűszeg-rágást. Nagyon jól fertőtleníti, illatosítja a szájüreget, csak 1-2 fogyasztható el belőle, mert zsibbasztó hatású.
Nem valószínű, hogy a csóktól van.
Az afta kicsi, felszíni fekély, amely a száj nyálkahártyáján képződik. Leggyakrabban spontán módon jelenik meg, és egy idő után ugyanígy el is tűnik. Zavaró és kellemetlen, de jóindulatú fekély, és csak a legritkább esetekben okoz érzékelési zavarokat. Néhány betegség (például gyermekek vírusos fertőzése vagy bizonyos bőrbetegségek) esetén az afta csak másodlagos tünet.
Az afta tünetei
Kör alakú, akár 5 mm átmérőjű fekély, amely a száj nyálkahártyáján képződik, és általában fájdalommal jár. Megjelenése kiválthat nyaki nyirokcsomó-duzzanatot. Az afta egy-két hét alatt, heg nélkül gyógyul.
Az afta esetleges komplikációi
Általában nem okoz komplikációkat.
Az afta kiváltó okai
A kiváltó ok az esetek többségében ismeretlen, de köztudott, hogy bizonyos betegségeket aftás kiütések kísérnek (pl.: fertőzések - herpesz).
Mit tehet Ön afta esetén
A fájdalom csillapítására szájöblítést végezhet, tablettát szopogathat vagy fertőtlenító hatású krémmel ápolhatja az aftás területet.
Természetes gyógymód a herbateával, zsályafőzettel vagy kamillakivonattal történő szájöblítés, amely ajánlott az afta ellen.
Mit tehet az orvos afta esetén
Kenőcsöt, szájvizet vagy fájdalomcsillapító gyógyszert ír fel. Adott esetben kenetet vesz, hogy megállapítsa, vírusos fertőzésről van-e szó.
Az afta megelőzése
Néhány embernél az aftát bizonyos élelmiszerek (pl. savanyú gyümölcsök) okozzák. Ebben az esetben tartozkodni kell ezek fogyasztásától.
nah én be is fogom akkor!Tényleg bocsi az Off miatt! :))
Majd olvaslak titeket :))
Hát jóhogy :)
Már miért ne?Megmondom,vetkőzz feküdj!:))
Na nem ám,nem vagyok ilyen!Az ismerkedés,persze egy csókkal indul(gyorsan lezavarom),aztán többet ne is kérjen :DDD
A csók?Akkor inkább sz...........! :)
Ide mindenki azt gondol amit akar :P
Fogalmam sincs!Ha látok valakit,hányni tudnék! :S
Kis puszikákat a szájára,az oké,azt szeretem,de nyelvest?grrrrrrrrrrrrrrr
én nem írtam h afta, hanem vm más... nem vagyok doki :D
a párodnak nincs problémája?
sztem nem afta,mert arra azt irja,hogy kb 1 hét,mire elmúlik.
nálam ez max 3nap.
További ajánlott fórumok:
- Vízhólyag gyógyulását milyen házi praktikákkal lehet gyorsítani?
- A számban, hátul elkezdett fájni az izom. Vajon mitől lehet?
- A számban kijött egy olyan hólyagszerűség, mint amikor valaki után iszunk/eszünk, mit tegyek?
- Mi lehet ez a zavaró pukli a számban?
- Mostanában reggelente hártyaszerű dolog van a számban, nem tudom mitől, próbáltam fogkrémet is váltani, de nincs hatása. Mi lehet ez?
- Keserű ízt érzek a számban. Mi lehet a problém?