Mi lehet ez a zavaró pukli a számban? (tudásbázis)
Szerencsére már elmúlt a pukli, valószínűleg felsérthettem valamivel, mivel 1-2 nap múlva már nem volt ott semmi. Viszont a zavaró érzés nem múlt el. Tehát más okozhatja. Már több mint 1,5 hete zavar ez a furcsa érzés.
Nem tudok rájönni az okára. Nincs semmi torok panaszom, nem gyulladt a mandulám, viszont folyton azt érzem, mintha beszorult volna valami a nyelvem alá ott hátul. Mármint amikor nyúlkáltam, akkor azt a területet éreztem a panaszaimhoz legközelebb. Annyit matattam már a számban, a nyelvem alatt egészen hétra, de semmit nem találtam. Enni viszont nagyon zavaró, mert úgy annyira felerősödik, mintha folyamatosan valami kemény lenne a nyelvem alatt. Ugye van az a tipikus, automatikus pár "nyelvcsapás", amivel könnyen megszabadulunk az így beragadt ételdarabtól, de nem segít ez sem, mivel nem a nyelvem alatt van. Ettől a folyamatos érzéstől enni se nagyon tudok rendesen, szinte alig-alig, mert folyamatosan előjön.
Mi lehet ez?
Nekem egyszer volt a bal oldalon a nyalvem alatt oldalt egy elég nagy,kb 2-3 cm-es "lufi",olyan volt,mintha felfújódott volna valamitől(tudom vicces,de nem tudom,hogy körülírni:)).Elmentem az SZTK-ba,valaki azt mondta,hogy nyálkő,van aki legyintett rá....semmit nem tudtak mondani.
Nekem magától elmúlt,kb 3-4 hónap alatt,nem tudom mi lehetett:S
Bár tudom,Neked nem ennyire "súlyos",de azért elég felháborító,hogy se a fogorvos,se a fül-orr-gégész,se a sebész nem tudott rá mit mondani:S
hát ha úgy vesszük...:))
nem tudom, nem használok gyógyszereket abszolút. igyekszem házilag orvosolni a bajaimat. :)
Nincs pálinkánk itt...:/
De akkor lényegében valami fertőtlenítő az, ami segít? Mert arra a tantum verdes szopogatós tabletta is jó, nem?:)
Mármint hogy piszkáltad és felsértetted a nyálkahártyád?
Nekem ilyen nem igen volt. Olyan igen, hogy keményebb sült felsértette a szájpadlásom az első fogaim mögött vagy egészen hátul. Hátul be is puklisodik mindig, de 1-2 óra alatt elmúlik. Ez viszont tartósan megvan 1 napja (mármint az érzés, mivel a puklit csak ma láttam meg). Azt hittem, hogy alszok egyet és mára rendbejön, de ahogy megint ettem, felerősödött az érzés és ezért matattam megint a számban az okát kutatva :D
Betadine-t kenhetek a számba? Azt nem cak külsőleg lehet kenegetni? :S
Tantum verde szopogatótablettán gondolkoztam, de csak akkor akarom bevetni, ha használni fog. Mert nagyon kellemetlenül lezsibbasztja a torkom, csak úgy nem szívesen veszem a számba.
Tegnap reggel kezdődött, amikor az egyik falat után azt éreztem, mint mikor valami beszorul a nyelv alá egészen hátra. Annyira zavart, hogy kicsit öklendeztetett, megpróbáltam kipiszkálni, sokat inni rá, mozgatni a nyelvem, de semmi.
Az a bizonyos beszorul térzés elmúlt, mint mikor szinte érzed, hogy ott van, de nem tudod eltüntetni. Viszont megmaradt egy kellemetlen érzés. Ma megnéztem leszorított nyelvvel és zseblámpával és azt láttam, hogy a bal alsó bölcsességfogamtól lejjebb, a belső oldalon, majdnem a nyelv legaljánál van egy kicsi pukli, ami puha. A fogam nem fáj, nem lyukas, nem tömött, nem érzékeny, ahogy az előtte levők sem. A pukli mégis olyannyira zavaró, mintha lenne ott valami és kimondottan kellemetlen.
Mi lehet ez? Talán a tegnapi szájbanyúlkálás utóhatása? Felsérthettem, mikor erősebben próbáltam kikaparni az elakadt falatot?
További ajánlott fórumok:
- Össze vagyok zavarodva :( lehet egyszerre két férfit szeretni?
- Csókolózás után hólyag lett a számban. Mitől lehet?
- Időnként nagyobbat dobban a szívem? Lehet, hogy szívritmus zavarom van?
- A számban, hátul elkezdett fájni az izom. Vajon mitől lehet?
- Mostanában reggelente hártyaszerű dolog van a számban, nem tudom mitől, próbáltam fogkrémet is váltani, de nincs hatása. Mi lehet ez?
- Keserű ízt érzek a számban. Mi lehet a problém?