A mosógépnél az öblitő rész mosás után miért telik fel vizzel? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Szerintetek miért lehet az,h a mosógép nem hazsnálja el az öblítőt,amit beletöltök, hanem inkább csak vizzel tölti ffel mégjobban. Már kipróbáltam mindent. Trisóval, ecettel futattam programot. A tartályt mindig leveszem és kitisztítom mosás után. És a ruháknak sincs frissen mosott illata. A mosópor illata érződik rajta,de az is nagyon kicsit. Mit tehetnék még?
Rendszeresen takarítom, mégis előfordul. Volt, hogy egy hónapig is, aztán semmi, aztán megint...
Bár csak a tartály részt mostam, és azt még nem néztük, hogy tökéletesen vízszintesen áll-e.
(Electrolux. EWF1005)
Szia!
Írtam priviben!
Légyszi,légyszi!!!!!
Nekem is pontosan erre a használati utasításra lenne szükségem.Whirlpool 2284
Nagyon kérlek küldjetek nekem is!
hát ha nem azért marad benne a víz, mert lerakódott az öblítő a tartályban, akkor valóban nem fog segíteni az áztatás.
de nem tudom hogy akkor mi baja lehet:(
nekem is whirlpool van, és ki tudtam pucolni az áztatással, és erős vízsugárral. (meg ameddig beértem, egy hosszabb tű szerű izével is megpiszkáltam a lerakódásokat, persze az az aljáig nem ér le)
szóval áztatás, és türelem:)
(én sem hittem el ám, amíg ki nem próbáltam.
ja, hát a dugót azt én is kiszedtem a tartály hátuljából, azon keresztül is nyomattam a vízsugarat.
erőltetni kell, nyomatni rá az erős vízsugarat néza, aztán leázik az!:)) (pedig nekem is bazi vastag volt már a lerakódás)
nekem is ez volt a gond. de egyszerű oka van: az 'évezredek' alatt lerakódott benne az öblítő.
nekem sikerült helyrehozni úgy, hogy egy fél napra beáztattam meleg vízbe, illetve erős vízsugárral kicsapattam belőle a lerakódásokat. (zuhanyról ha letekered a zuhanyfejet, nagyon erősen tud jönni a víz, azzal érdemes a kiáztatott lerakódásokat leszedni).
azóta rendben van. úgy látszik úgy félévente érdemes kiáztatni az adagolót, ne legyenek lerakódások.
Sziasztok,
ha felültöltős a mosógép, akkor az öblítőtartályban lehet, hogy beszáradt az öblítőszer. Ha higítatlanul töltjük be az öblítőt, ez gyakran előfordulhat. Üvegmosóval, forróvízzel, áztatással lehet tenni ellene valamit.
Ha nem ez a gond, van egy mágneskapcsoló, amelyik az öblítőadagolásért felel, az is kiadhatta a lelkét.
A mi gépünk, amelyik kapcsán kiokosodtam, felültöltős Indesit volt, Isten nyugtassa szegényt.
További ajánlott fórumok:
- Öblítő nélküli mosás. Lehet így is?
- Vizesen vagy szárazon értendő a max5kg autómata mosógépnél?
- Valaki meg tudja mondani mi baja lehet a mosógépnek, ha nem csavarja ki a ruhát?
- Árt a mosógépnek, ha teletömöm ruhával? Elsősorban szerelő véleményére lennék kíváncsi!
- Felültöltős mosógépnek az adagolóját hogy tisztítsam ki?
- Milyen mosó- és öblítőszert használtok babaruhák mosásához?