Felültöltős mosógépnek az adagolóját hogy tisztítsam ki? (tudásbázis)
Mi próbáltuk, de csak a mosógép gumijára tettünk, az penészedik. :S Szépen leoldotta, csak a színe maradt ott a penésznek, aszsem. :)
Viszont a savó tényleg nagyon jó. A háló szobában eléggé párás a levegő télen, kicsi az ablak, meleg van, stb. lényeg, hogy nem ázik, mert jó a szigetelés, de ha odateszek a falhoz egy könyvet, akkor mögötte bepárásodik és penészes is lesz. Nem kell hozzá sok idő olyankor. Erre savó és úgy eltűnt a penész, mintha sose lett volna.
Szia! Igen, köszi, ezt mi is csináljuk. :) De most biztos ami biztos a kisfiam születése előtt 2üveg ecet, plusz trisó. :)
Ami gondot okozott az a tartó, amibe az öblítő kerül. Nem is hinné az ember mi minden jön ki onnan.
Heló sziasztok!
Én a mosógép szerelőmtől tanultam. 1,liter 20%-os ecetet öntünk a gépbe és egy 90 fokos programot elinditok. csodálatosan tiszta lessz a gép. Ruhát nem szabad bele tenni.Ezt általában havonta megcsinálom.
:) örülök, hogy sikerült.
én sajnos már a vásárlás után kaptam az ötletet. akkor mondták a higításra való odafigyelést is. Hát, azt kísérletezd ki, hogy mi az a higítás, amit még kimos a géped, de marad is illat. nem olyan mellbevágó a miénk, de van azért kellemes.
Basszus, ezen nincs semmi kihúzható. Viszont így, hogy egy éjszakán át ázott trisós (talán még ecetes) vízben, ki tudtam zuhanyozni belőle úgy a ganét, hogy leszereltem a zuhanyrózsát és nagyon nagy nyomással bele a lukakba. Lányok, ami onnan kijött... nem emberi, gusztustalan és rengeteg.
Köszi az ötletet. Most a mosógépet is kifőzzük, aztán reméljük a higítás bejön.
De akkor meg nem lesz olyan intenzív az illat, nem?
További ajánlott fórumok:
- Nektek szokott a mosógép mosópor-öblítőszer adagolója penészesedni? Mit lehet ellene tenni?
- Mivel tisztítsam az ezüst ékszereimet, hogy szépek maradjanak?
- Elöltöltős vagy felültöltős mosógép?
- Plüssállatok! Hogyan tisztítsam, mossam?
- Hogyan tisztítsam a padlón a besötétedett-egyébként világos színű- fugát?
- 120 ezer forintból ti melyiket választanátok? Egy AEG felültöltős mosógép vagy Candy elöltőltős mosó-szárítógép?