Árt a mosógépnek, ha teletömöm ruhával? Elsősorban szerelő véleményére lennék kíváncsi! (tudásbázis)
Én most mértem le, mert kíváncsi voltam. Kicsit több, mint 4 kiló ruha, és alig bírtam betömni a cuccokat. De azóta kiderült, hogy gyönyörűen mos:) Úgyhogy megtartom:)
Köszönöm a véleményeket!
nos, nekem egy hiper-szuper fagorom van, úgy is viselkedik...ha nehezebb a ruha, olyan hangja van, mintha szorulna, és kiírja:C3 /nem tud centrifugázni/
igenám, de amíg a ruha nincs kicentrizve, addig nem negedi ki nyitni az ajtót, max ha leáramtalanítom, ami meg más okok miatt macerás...
ilynekor az idegbaj kerülget, és kénytelen vagyok taktikázni... újabb öblítős centris program be, ha szerencsém van, sikerül,/újabb 23 perc/, ha nem, akkor centrifuga program, ami 10 perc, vagy 2szer... úgyhogy nagyon megnézem mennyit teszek bele:-((
Ez igaz, hiszen vizes méréshez beáztatott ruhát kellene lemérni.
Egyáltalán, valaki lemérte már ténylegesen a cuccot?
Van, vagyis volt nem olyan rég olyan reklám, hogy a mosógép akkor érzi jól magát ha tele van.
Én is úgy tudom, hogy a kilót szárazon kell mérni. Honnan is tudnánk hogy vizesen az a mennyiség pontosan hány kiló vizet vesz fel? Illetve adott az hogy a gép mennyi vizet szív magába tehát nem a ruha mennyisége szabályozza a víz súlyát.
Hátha, köszi:)
Az energomat tényleg jó. Nekem elöltöltős gépem van. Gondolkoztam a felültöltősön, de a gyereknek ez egy nagy csoda, és így még fölötte van helyem.
Az enyém felültöltős mindegyik, nem szeretem az ablakos megoldást.
ez ilyen széria volt, így jártam :( , pedig egy Bosch, árban is magas kategóriás mosógép volt, az Indesit még mindig működik :)
A szerelő az elromlott gépre azt mondta, hogy a tengely akkor törik el főképp, ha pl. egy darab ruhát teszel bele, ami csapódik.
Az új gép használati utasításában benne is van, hogy egy darab akármit nem lehet beletenni.
Szerintem is száraz ruhára vonatkozik a súly.
Ez is súlyautomatizált gép. Na, kitapasztalom, mert a gyerek csupa maszat ruhái vannak benne.
A dobot tartó tengelyt teszi tönkre.
Tapasztalat. 100 ezer ft-os mosogép tengelyét 60 ezerért akarták kicserélni 6 éve, annyiért vettem egy újat. Tehát tényleg nem érdemes túlterhelni.
Ha 6 kg a max. tölthetősége, akkor nem árt neki, hogy 4 kg-al dugig tömöd. Az már egy más kérdés, hogy nem mossa ki rendesen.
Én a mosás minősége miatt nagyon válogatom a szineket és szellősen pakolom be a gépbe.
a kilót szerintem nem csupán szárazon értik, mert gondoljunk bele, megrakjuk a gépet 6 kg ruhával, de az a 6 kg ruha viezes inkább 9 vagy 10 kg... tehát a gépnek se jó.
tapasztalat: ha több a ruha, nem mos hatékonyan, nem lesz fini öblítő illata a ruháknak és a gép dobja egy idő után nem bírja
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a Szulejmán c. török filmsorozatról
- Mi a véleményed a Hal a Tortán c.műsorról?
- Mi a véleményed az egészségügyről?
- Használt valaki Tony&Guy hajápolási termékeket? Elsősorban a hővédő spray érdekelne, de a többi termékről is jöhetnek a vélemények!! :)
- Melyik a legjobb ovi Óbudán? Vélemények, pozitív és negatív tapasztalatok? Elsősorban a Solymár ovi, Tégla u-i, Ágoston, Almáskert
- SZOMBATHELYI ÓVODÁK - Tapasztalatok, vélemények elsősorban a KŐRÖSI és a KRÚDI óvodákkal kapcsolatban