A merckformin 750XR gyógyszert milyen értékeknél írják fel? (tudásbázis)
Én 1 hónapja szedem. A cukorterhelésen a vércukrom teljesen normális volt végig. Az inzulinom induláskor 14, 60 pernél 92, 120 percnél pedig 65 volt. 1000mg Mercformin XR-t kapok este 1 szemet kell bevennem. Nekem a bevétel okozott gondot eleinte, mert szerintem hatalmas tabletta. Mellékhatását különösebben nem éreztem.
Az nekem újdonság, hogy a fogyás megtámogatására is adják.
Ja, nekem a kolléganőm károg, holott nagyon jól tudja, hogy a családomban sok az inzulinos cukorbeteg és én pl. azért kaptam, mert meg akarjuk előzni....
IR-em van, ami a cukorbetegség előszobája, illetve nekem az éhgyomri cukrom is mindig magas szokott lenni....
De miért tiltakoznak ellene az "emberek"?
Miért mentél dokihoz? Ha úgy gondolod, akkor csak diétázz, az is szokott segíteni! A gyógyszer egy ideig támogatja a fogyást, majd nem.
Egyébként ez a gyógyszer az, amit sok orvos szerint mindenkinek kellene szedni, mert pl. gátolja a rákos sejtek szaporodását.
Eszemben nem volt elbizonytalanítani! ;-)
Szerintem is bízz az orvosodban, de azért tájékozódj mindig a témában, a Facebookon vannak jó IR-es csoportok ahol rengeteg hasznos infó van. Nem kell félni a gyógyszertől, az XR ráadásul retard, tehát lassan szívódik fel, így a mellékhatások is nagyon ritkák. Ne hagyd magad megzavarni mások véleménye által!
Nagyon Drága vagy, köszönöm szépen :)
..hiszek a dokimnak, csak nagyon sok embertől hallottam azt, hogy nem vagyok normalis, ha beszedem, majd éjjel rosszul leszek stb. És elbizonytalanodtam.
Annyit mondott a dr., hogy még időben elcsíphetjük a dolgot, hát kapjuk el az elején, ezért kaptam a gyógyszert.
Nekem durva IR-re írta fel ezt a doki, azóta pedig emeltünk 1000 mg-ra.
Erre írta egy éve a 750 mg-ot:
0' inzulin 14,1 mIU/l
60' inzulin 152,3 mIU/l
120' inzulin 35,7 mIU/l
0' vércukor 4,8 mmol/l
60' vércukor 9 mmol/l
120' vércukor 4,4 mmol/l
Erre pedig nemrég az 1000-et:
0' inzulin 10,1 mIU/I
60' inzulin 165,5 mIU/I
120' inzulin 54,6 mIU/I
0' vércukor 4,8 mmol/l
60' vércukor 14,7 mmol/l
120' vércukor 7,4 mmol/l
Nekem semmilyen mellékhatás nincs szerencsére, érzem hogy sokkal kevésbé ingadozik a cukrom, viszont romlott a laborom, szóval az a gyanúm, hogy inkább jól elfedi a tüneteket. Emellett csinálom a 160 g ch diétát, mégis az egy év alatt híztam négy kilót. Mondjuk nekem mellette Hashimotom is van, ami egy autoimmun pajzsmirigy gyulladás, ez pedig alulműködést okoz. Szóval ha neked "csak" IR-ed van, segíthet a fogyásban. Persze ha mellette mozogsz és diétázol ahogy előírták.
------------------------------------------------------------
Glükóz terhelés
0' : 5.1mmol/L L
60': 6,8 mmol/L
120' 6,7 mmol/L
Inzulin 0 perces 9,8mIU/L
Inzulin terhelés 60' 35,1mIU/L
Inzulin terhelés 120' 47,6 mIU/L
HOMA-IR 2,2
---------------------------------------------------------------------------------
Én erre kaptam ezt a gyogyszert, este 1db
Tudom, hogy orvost nem bírálunk felül, de vannak olyan ismerőseim, akik ennél durvább értékekre is csak diéta javaslatot kaptak.
További ajánlott fórumok:
- Mindent a Sotret gyógyszerről!
- Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok?
- Antidepresszánsok, gyógyszerfüggőség
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- A gyógyszertáros kontra doki
- Van valakinek tapasztalata az Ozempic nevű diabétesz gyógyszerrel?