Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A margarinról fórum

A margarinról (beszélgetés)


1 2 3 4 5 6 7 8
2011. ápr. 18. 22:04
Inkább eszek disznózsírt amit itthon olvasztunk, mint ilyen kitudja miből készült margarint. Margarint nem szívesene zek, de ennek ellenére mégis van, hogy megeszem
213. 06bfdda89d (válaszként erre: 211. - Gavrilo1)
2011. ápr. 18. 21:29
Igen.Nem vagyok alternatív.Nem is leszek...:P
212. 06bfdda89d (válaszként erre: 210. - Gavrilo1)
2011. ápr. 18. 21:29
Nem azt mondtam,hogy nincs ilyen,hanem azt,hogy ez egyáltalán nem kitétel ahhoz,hogy egy étterem jobb étteremnek számítson.Attól még dícséretes,ha valaki műveli.
211. Gavrilo1 (válaszként erre: 205. - 06bfdda89d)
2011. ápr. 18. 18:48
Nem vagyok kiakadós . Teljesen más oldalról nézem a világot. Te egy csöppet maradi vagy számomra!
210. Gavrilo1 (válaszként erre: 205. - 06bfdda89d)
2011. ápr. 18. 18:39
Valszeg te nem jársz jobb étterembe. Ennyi.
209. Motibi (válaszként erre: 208. - 06bfdda89d)
2011. ápr. 16. 16:56

Köll kóla?

Coca-Cola....:P

208. 06bfdda89d (válaszként erre: 207. - Motibi)
2011. ápr. 16. 16:47

Szerintem nem vagyok.


Jó,hát gondoltam,hogy nem az volt a kitűzött célod...Csak:így sikerült...


Nem tartom magam annak,de ezt le is írtam.


Na ugye,hogy egyetértesz velem az önfenntartásban!Na.Hát akkor ezt kell tenni!Az tényleg egy nagyon jó dolog...:)

207. Motibi (válaszként erre: 171. - 06bfdda89d)
2011. ápr. 15. 23:33

Egy sértő, beképzelt bántó, öntelt majom vagy!

Igen bemásoltam, nem a hozzá nem értésem bizonyítékaként.

Lehet hogy élelmiszer-szakértőnek tartod magad,

de mégis van ezekben igazság.

Éssssss, abban az egyben van igazad, hogy ha mennék tanyára és termelnék, az lenne a megbízható, az egészséges, a természetes, a nem mesterkélt.

206. 06bfdda89d (válaszként erre: 204. - 83e25137af)
2011. ápr. 15. 19:18

Az nem adalékanyag...:)))

Bár...lehetne bizonyos tulajdonságai miatt,ez is igaz,de...amennyire én tudom,nem szerepel a listán.


[link]

205. 06bfdda89d (válaszként erre: 203. - Gavrilo1)
2011. ápr. 15. 19:15

Én nem vagyok szakember.De a megfelelő szakmai oldalakon,szaklapokból,szakkönyvekből lenne érdemes tájékozódnod.

Felesleges kiakadnod.Nem jól tudod a dolgokat,rosszul is adod tovább őket.


Ez meg itt:

"Egy jó étteremben sem használnak margarint és ha igazán jók maguk készítik a keneret "

meg vicc.


Én nem akarom megmondani mit egyél,de ha nem értek egyet,megírom.Ha egyetértenék bármivel is,azt is megírnám.

(tudod:ez egy fórum...)

204. 83e25137af (válaszként erre: 201. - 06bfdda89d)
2011. ápr. 14. 13:27
tul.képp a cukor is adalékanyag.. hisz hozzáadod a cucchoz.. azt az nincs anyázva...
203. Gavrilo1 (válaszként erre: 202. - 06bfdda89d)
2011. ápr. 14. 07:48

Esetleg a tiedet?

Honnét tudod ki milyen csokit szokott enni? Mint pl. én írtam megpróbáljuk a sok vackot amennyire LEHET és pl. egyik ilyen lehetőség a margarin és a nem hidegen sajtolt olajak, gyári tejtermékek és mindent amiről nem tudom pontosan hogy mi van benne amennyire lehet házival kiküszöbölni. Sajnállak nagyon ha ennek a megértése, elfogadása neked gondot okoz. Egy jó étteremben sem használnak margarint és ha igazán jók maguk készítik a keneret és még véletlenül sincs maggi porból a mártás. De te edd teljes nyugalommal azt amit akarsz, de nekem nem kell megmondanod hogy mit és hogy csináljak- felnőttem már pár éve és kitalálom magam is. Köszike!

2011. ápr. 14. 07:10

Ez vicc...Csoki igen,margarin egy mikrogramm se...Naneeeee...


Nem szakértés,amit egyesek művelnek,csak kontár fóbia.De nehogy szakember véleményét keressék...Jeszzus!:P

201. 06bfdda89d (válaszként erre: 193. - 83e25137af)
2011. ápr. 14. 07:07
Állandóan lehidalnak attól a szótól,hogy adalékanyag...Hát már urambocsá' pl. ezekkel mi a baj: 300-334 Adalékanyagok ezek is...Szokjunk már le erről,hogy ami adalék,az tuti méreg...Ez egy felesleges fóbia!
200. 06bfdda89d (válaszként erre: 190. - Gavrilo1)
2011. ápr. 14. 07:02
Még mindig nem értem,hogy mi a bajod a növényi eredetű zsírokkal...:O
199. 06bfdda89d (válaszként erre: 188. - Gavrilo1)
2011. ápr. 14. 07:01
Nem igazán értem,mi a gondod az ízfokozókkal.A teljesítményük annyira nagy,hogy minimális mennyiség elégséges belőlük.Ha ettől több lenne,már inkább rontanák.Egyébként ezek a virslik nem olyan rossz dolgok.Igenis lehet őket bizonyos fokú fehérjeforrásnak tekinteni,a rossz minőségűt nyílván nem.Az ilyen menthetetlenül szétesőknél nyílván szükségtelen abban reménykedni,hogy fehérjét milyen sűrűn látott,látott-e egyáltalán.De amelyik jó minőségű,nem szétesős,nos én abban semmi kivetnivalót nem látok.
198. Gavrilo1 (válaszként erre: 197. - 07c4794583)
2011. ápr. 13. 22:47
Na jó, arra én is ráfanyalodnék- most húsvét táján biztosan van rakás új finomságuk.
197. 07c4794583 (válaszként erre: 196. - Gavrilo1)
2011. ápr. 13. 22:42
huhh ma voltunk a lindt gyárban itt a tóparton.. hát én nem szeretem az édességet, de mégis lindtes szatyorral jöttem haza :))
196. Gavrilo1 (válaszként erre: 195. - 83e25137af)
2011. ápr. 13. 21:39
Belga praliné- az jöhet, de egyébként nem igen szeretem a csokit, ellentétben a gyerekeimmel akik imádják. :-)
195. 83e25137af (válaszként erre: 194. - Gavrilo1)
2011. ápr. 13. 20:13

persze ez így tök jó ha lehet választani és a pénztárcád is engedi..


én van amiből nem engedek: *ilka csoki és társaik :D valamibe meg úgy is meg kő döglenyi..


Ha idő előtt elpatkolok legalább tudom hogy nem fosztottam meg magam semmi jó(nak vélt) dologtól. képtelen vagyok úgy élni hogy mindennek a cimkéjét megszállottan olvasom hogy miben mi van.. mindenből igyekszek minőségit venni, ragaszkodom bizonyos márkákhoz de ennyi... ha nem jön össze akkor egy hülyével kevesebb...

194. Gavrilo1 (válaszként erre: 193. - 83e25137af)
2011. ápr. 13. 19:49
Engem izgat hogy miben mi van- mert a gyerekeimet most még lehet a jó táplálkozásra nevelni, később már nem igen. Édességek, nasi pl. nagyon fontos nálunk hogy minnél kevesebb vacakot tartalmazzon, mert azt szívesen eszik, mint minden gyerek.
193. 83e25137af (válaszként erre: 192. - Gavrilo1)
2011. ápr. 13. 19:07

mi sokmindent tudunk háztól venni a többi meg.. ahogy esik.. semmiből nem eszünk sokat így nem kifejeztten izgat hogy x dologban miből mennyi van..


körülöttem csupa egészségesen élő spotroló, műkajától mentes étrendet folytató ember hullott ki.. vagy betegsorba került vagy odaát... aki meg hamburgert zabál éjt nappallá téve kb semmi baja.. szóval emberfüggő is nem mindig csak az adalékanyag a bűnös...

192. Gavrilo1 (válaszként erre: 191. - 83e25137af)
2011. ápr. 13. 14:40
Őszintén szólva én megpróbálok mindent amit tudok elkerülni (de ez lehetelen). Vajat eszünk- heti 4-5 25 dkg-s fogy el. Margarint cak akkor használok, ha nagyon sok sütit kell sütnöm és anyagilag már sok lenne , mármint karácsony vagy bulik vagy ilyesmi. Nem használok kész porokat, önteteket stb. De az is biztos, hogy ami kevesebb vacokt (vagy egyáltalán nem) tartalmaz az sokkal sokkal drágább. Max ha sok mindent maga termel meg az ember lehet egy kicsit spórolni (mi nem tudunk hol termelni sajna)
191. 83e25137af (válaszként erre: 190. - Gavrilo1)
2011. ápr. 13. 14:13

azért nem kell mindent kizárni. én a mértékletesség híve vagyok. Az a helyzet hogy nem kell mindenről lemondani csak azért mert mű vagy egészségtelennek véljük.

Plusz nem engedhetem meg magamnak momentán hogy vajat vegyek csak és kizárólag.. habár margarint is max heti 1x eszek.

Nem baj az egészségtudatosság de fanatikusság az más téma :)))

190. Gavrilo1 (válaszként erre: 189. - 83e25137af)
2011. ápr. 13. 14:03

Azért vannak olyan termékek amelyek nincsennek agyon fokozva, mű aromázva (aromát én is használok, de pl. magam készítem vaniliából a vanilia aromát).

És azért azt ne mondjuk hogy hú de egészségesek ezek a dolgok. Odafigyeléssel az étkezésre sok mindent el lehet kerülni- köztük a margarint is.

Nálunk ha valamilyen okból margarin kerül haza vaj helyett, van gyerekem aki inkább akkor nem is eszik csak sima lekváros kenyeret.

189. 83e25137af (válaszként erre: 188. - Gavrilo1)
2011. ápr. 13. 13:53
a mai ember kb semmit nem enne már meg anélkül.. kivéve aki a házi, saját termesztésű dolgokat eszi de lássuk be a mai agyonurbanizált környezetben ez nem mindenkinek adott...
188. Gavrilo1 (válaszként erre: 187. - 06bfdda89d)
2011. ápr. 13. 09:54
Ízfokozóval a szarból (szó szerint értve) is lehet finomságot készíteni. Sok mindent meg se enne a jónép, ha nem lenne így feltúrbózva- köztük a virslik bizonyos típúsait.
187. 06bfdda89d (válaszként erre: 186. - Martin3)
2011. ápr. 13. 09:48
Finom.:) Én is szeretem.A kedvencem a füstölt,csípős paprikás.Ennyi.
186. martin3 (válaszként erre: 184. - 06bfdda89d)
2011. ápr. 13. 08:57
én nem is értem miért esznek az emberek virslit...mármint egy jó minőségű virsli drágább jóval mint 1kg hús! és a virsli nagy rész nem húsból van...
185. Gavrilo1 (válaszként erre: 184. - 06bfdda89d)
2011. ápr. 12. 19:51
Sajnos igaz, és nagyon elszomorító.
1 2 3 4 5 6 7 8

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook