A margarinról (beszélgetés)
Köll kóla?
Coca-Cola....:P
Szerintem nem vagyok.
Jó,hát gondoltam,hogy nem az volt a kitűzött célod...Csak:így sikerült...
Nem tartom magam annak,de ezt le is írtam.
Na ugye,hogy egyetértesz velem az önfenntartásban!Na.Hát akkor ezt kell tenni!Az tényleg egy nagyon jó dolog...:)
Egy sértő, beképzelt bántó, öntelt majom vagy!
Igen bemásoltam, nem a hozzá nem értésem bizonyítékaként.
Lehet hogy élelmiszer-szakértőnek tartod magad,
de mégis van ezekben igazság.
Éssssss, abban az egyben van igazad, hogy ha mennék tanyára és termelnék, az lenne a megbízható, az egészséges, a természetes, a nem mesterkélt.
Az nem adalékanyag...:)))
Bár...lehetne bizonyos tulajdonságai miatt,ez is igaz,de...amennyire én tudom,nem szerepel a listán.
Én nem vagyok szakember.De a megfelelő szakmai oldalakon,szaklapokból,szakkönyvekből lenne érdemes tájékozódnod.
Felesleges kiakadnod.Nem jól tudod a dolgokat,rosszul is adod tovább őket.
Ez meg itt:
"Egy jó étteremben sem használnak margarint és ha igazán jók maguk készítik a keneret "
meg vicc.
Én nem akarom megmondani mit egyél,de ha nem értek egyet,megírom.Ha egyetértenék bármivel is,azt is megírnám.
(tudod:ez egy fórum...)
Esetleg a tiedet?
Honnét tudod ki milyen csokit szokott enni? Mint pl. én írtam megpróbáljuk a sok vackot amennyire LEHET és pl. egyik ilyen lehetőség a margarin és a nem hidegen sajtolt olajak, gyári tejtermékek és mindent amiről nem tudom pontosan hogy mi van benne amennyire lehet házival kiküszöbölni. Sajnállak nagyon ha ennek a megértése, elfogadása neked gondot okoz. Egy jó étteremben sem használnak margarint és ha igazán jók maguk készítik a keneret és még véletlenül sincs maggi porból a mártás. De te edd teljes nyugalommal azt amit akarsz, de nekem nem kell megmondanod hogy mit és hogy csináljak- felnőttem már pár éve és kitalálom magam is. Köszike!
Ez vicc...Csoki igen,margarin egy mikrogramm se...Naneeeee...
Nem szakértés,amit egyesek művelnek,csak kontár fóbia.De nehogy szakember véleményét keressék...Jeszzus!:P
persze ez így tök jó ha lehet választani és a pénztárcád is engedi..
én van amiből nem engedek: *ilka csoki és társaik :D valamibe meg úgy is meg kő döglenyi..
Ha idő előtt elpatkolok legalább tudom hogy nem fosztottam meg magam semmi jó(nak vélt) dologtól. képtelen vagyok úgy élni hogy mindennek a cimkéjét megszállottan olvasom hogy miben mi van.. mindenből igyekszek minőségit venni, ragaszkodom bizonyos márkákhoz de ennyi... ha nem jön össze akkor egy hülyével kevesebb...
mi sokmindent tudunk háztól venni a többi meg.. ahogy esik.. semmiből nem eszünk sokat így nem kifejeztten izgat hogy x dologban miből mennyi van..
körülöttem csupa egészségesen élő spotroló, műkajától mentes étrendet folytató ember hullott ki.. vagy betegsorba került vagy odaát... aki meg hamburgert zabál éjt nappallá téve kb semmi baja.. szóval emberfüggő is nem mindig csak az adalékanyag a bűnös...
azért nem kell mindent kizárni. én a mértékletesség híve vagyok. Az a helyzet hogy nem kell mindenről lemondani csak azért mert mű vagy egészségtelennek véljük.
Plusz nem engedhetem meg magamnak momentán hogy vajat vegyek csak és kizárólag.. habár margarint is max heti 1x eszek.
Nem baj az egészségtudatosság de fanatikusság az más téma :)))
Azért vannak olyan termékek amelyek nincsennek agyon fokozva, mű aromázva (aromát én is használok, de pl. magam készítem vaniliából a vanilia aromát).
És azért azt ne mondjuk hogy hú de egészségesek ezek a dolgok. Odafigyeléssel az étkezésre sok mindent el lehet kerülni- köztük a margarint is.
Nálunk ha valamilyen okból margarin kerül haza vaj helyett, van gyerekem aki inkább akkor nem is eszik csak sima lekváros kenyeret.