A már kisütött fasírtot érdemes lefagyasztani? (tudásbázis)
Én rendszeresen sütök sok fasírtot egyszerre. Kettesével fagyasztom le becsomagolva. Szoba hőmérsékleten olvasztom fel. Ha azonnal enni akarunk, mert elfelejtem időben elővenni, akkor jénaiban (a tetejét is rátéve) mikróban 3 perc alatt felmelegíthető. Ha már nem fagyott akkor 1 perc alatt felmelegszik. Tökéletesen olyan mintha frissen sütöttem volna. Csak egyszer kell vele "pancsolni", sok időt spórolok meg így.
Rántott és sült húsok ugyanígy mindig vannak készen otthon. Fedetlenül nem szabad mikrózni mert kiszárad, kemény lesz. Műanyag edényben se!
Ha beleszólhatok :)
Imádom amikor hűtés, nem fagyasztás, után mikróval melegitem fel. Talán még jobban is izlik
Gondolom mélyhűtés után is jó lesz
Én, rendszeres vásárolok kész fasírtgolyót, és finom, bár ezt még sütni kell.
Sültet még nem fagyasztottam. Másnap miért nem lehet megenni más főzelékkel v. kenyér mellé?
Sok lett, kidobni nem szeretném. Felengedés után ehető lesz?
Hogyan érdemes felmelegíteni?
További ajánlott fórumok:
- Ha a szerdán vásárolt húst szombaton sütitek meg lefagyasztjátok 2 napra?
- Az egy évvel ezelőtt lefagyasztott Drezdai kalács (Stollen) fogyasztható még?
- Melyik ételt, élemiszert nem ajánlott lefagyasztani?
- Miket lehet lefagyasztani? Minden ötlet jól jön!
- Előre megfőztem csirkecombokat, lefagyasztottam, ma kiengedném és szeretném kirántani. Érdemes vele próbálkozni?
- Anyajegy lefagyasztásával kapcsolatos tapasztalatokat várok.