A mákos pite elkészíthető "tekercsként" is? (tudásbázis)
Ez jó, bár én sokkal kevesebb sütőport használnék.
Mondjuk így: 1 tojás, 30dkg liszt, 20dkg margarin, 12dkg cukor, max. fél cs. sütőpor, citromhéj, vaníliás cukor, pici só.
Tölteléknek: darált mák(kb. 20 evőkanálnyi mákból), porcukor, vaníliás cukor, csipet fahéj, kis só-ezeket összekeverni egy pici forró vízzel, hogy ne legyen száraz, 1 kk. sütőpor, 1 e.k.liszt, kevés zsemlemorzsa, 4 tojás sárgája és kis olaj(egy kevert tésztát kell készíteni). Ebbe a mákos keverék majd a 4 tojás habja. ja és az alsó lapot meg lehet kenni kevés baracklekvárral. Nagyon finom :)
Én a NAgyim receptje szerint készítem mindig, ami így néz ki:
25 dkg margarin
40 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl
Cseresznyepróba! :DDDD
Miért ne?
Arra gondolok, hogy elkészíteném a pite tésztát, ezt beletenném egy őzgerinc formába, erre a tésztára jönne ugye a töltelék, majd a tészta oldalait felhajtanám.
Sütés után, szeleteléskor pedig lenne ugy a tészta szél, középen meg a vastag mákos töltelék.
Ez kivitelezhető, vagy veszett az ötletem?:)))
További ajánlott fórumok:
- Milyen gyorsan elkészíthető ételt főzhetnék ebédre?
- Írjünk össze egyszerűen elkészíthető meleg vacsora ötleteket!!!(Nem baj ha nem túl drága :)) )
- Mondj egy ételt, ami szerinted elkészíthető 4 főre 300 Ft-ból
- Mit főzzek hétköznap? (gyorsan elkészíthető ételeket várok)
- Tudna valaki irni 1 könnyen elkészithető sütit? Talán az lenne a legjobb, ha nem kell sütni.
- Sürgősen, tudna valaki nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető magyaros étel (édesség, bármi...) receptet ajánlani?