A letelt gyes után is otthon maradtál? Hogy telnek napjaid? (beszélgetős fórum)
Igen,jól vagyunk.Még pár nap,és kiderül,hogy sikerült-e a kistesó.Jeleim vannak,de nem akarom túlságosan beleélni magam!
Szia! Igen,alakulunk,de majd csak hétfőn mennek oviba,nem kapkodunk! Ma fodrásznál is voltunk, Öcsi igazi nagyfiús hajat "kapott":-)
Jó reggelt!Jól vagytok?Katus!Gyógyulgatnak a gyerekek?
Szerencsére Kitti még megúszta.De hallom ismerősöktől,hogy sokan betegek.
Nálunk is.:-/ Délután viszem a gyerekeket orvoshoz,mindkettő beteg. Még jó hogy a pénteki farsangra el tudtunk menni.:-) A héten szüneten lesznek.
Sziasztok!Hogy telik a napotok?Nálunk esik a hó.
Szia! Szerintem akkor nem lennél biztosított,ha nem fizetnéd.:-(
Van közületek valaki,akinek már a munkanélküli is letelt,és már nincs jövedelme?A tb.járulék miatt kérdezem.Én most magam után fizetem havonta 5100 ft-ot.De nem tudom,ha ezt esetleg nem tudnám kifizetni(szerencsére nem így van),akkor honnan lennék biztosított?
Köszi,megkaptam. Ismerős voltál,azt hittem,esetleg már összefutottunk.:-)
Jó reggelt,szép hétvégét mindenkinek!
Merre laktok ha nem titok? :-)
Persze, nem kell foglalkozni senkivel,ha ti így érzitek hogy jobb neki otthon,legyen úgy. Imádtam ezt az időszakot. Öcsi pici volt, Bettivel mi főztünk,pakolásztunk, Reggel boltba mentünk,játszótereztünk, visszasírom ezt.:-) Ja és az sem igaz,hogy 5 évesen nehezebben szokik be az oviba.:-)
Ez így van.Már nekem is mondták sokan,hogy már oviban lenne a helye.De én azt gondolom,hogy aki 3 és fél évesen ismeri a nagybetűket,meg elszámol 20-ig,talán még sincs itthon rossz helyen...ugye?
Ha összejön a tesó,szerintem az sem lenne rossza,ha csak 5 évesen kezdené. Én is kaptam eleget,hogy buta lesz,kell neki a társaság,le fog maradni a többiektől, de észre sem venni,hogy ő csak második éve jár oviba. Sőt,alig van gyerek a csoportban,aki nem jár logopédiára, nos ő köztük van.:-) Több szót leír,mint akárki a csoportjából.:-)
Olyan sok mindenről szó esik mostanság,és ez is egy sokakat érintő probléma.De valahogy ezzel senki nem akar előbbre lépni.
igen,az előbb azt írtam,ha ez megoldható lenne jelenleg,valószínűleg,többen vállalnák az anyaságot.
Nálam hasonlóan alakulnak a dolgok olyan értelemben, hogy a korábbi munkám több szempontból nem jöhet szóba. Az egyik, hogy oda-vissza 3 órát autókáznék és emiatt vagy 11órán át oviban kellene lennie a fiamnak, ami nem túl előnyös egy három éves esetében (igazából egy gyereknek sem jó).
Most itthon projektezem, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy külföldi cégeknek keresek magyar partnert vagy piackutatást végzek neten/telefonon. Ez azonban hol van, hol nincs. Viszont nagyon nehéz olyan melót találni, amit nap közben és kb. 6 óra alatt el lehet végezni.
Az irodai munkák jellemzően 8-17 vagy 9-18 óra között megkövetelik a személyes jelenlétet. És akkor még nem beszéltünk a csúszásokról, a túlórákról. Ilyen beosztás mellett nem lenne esélyem se hozni-vinni a fiamat, viszont segítségem nincs.
Panaszkodni nincs okom, mert szerencsére akár itthon is maradhatok, de azért nagy sikerélmény lenne valahogy összehangolni a gyereknevelést, a háztartást és valami komolyabb jövedelmet eredményező munkát :)
Igen,nagyon sokat segítene egy kis otthoni munka.Ha ilyenek lennének,szerintem,többen mernének gyereket vállalni.
Nálunk se fix még a szeptemberi ovi kezdés!Apa nagyon nem bánná,ha csak jövő tavasszal kezdene.Főleg,ha összejön a kistesó,akkor nem lesz szerencsés az oviból tél idején hazahozni rá a bacikat.
Sziasztok
Lassan úgy érzem, hogy máshogy nem lehet biztosítani azt a nyugalmat, ami a gyerekeknek kell, csak ha itthon maradok.
A kicsim tartós beteg, tehát még kapom a gyest, de kiscsoportos óvodás, délig van oviban. A nagyfiam elsős, érte is megyek, amikor vége az óráknak délben vagy 1kor. Hétvégén dolgozom, a férjem hétköznap. Nem jó ez így, de hiányzik a munka is, nekem ez a 2 nap kikapcsolódás lenne ha, de ez másik történet.
MARADNÉK, ha lenne vmi olyan munka amit itthon is tudnék csinálni egy fél fizetésért...
Kapaszkodj meg! Az én lányom 5 évesen kezdte az ovit,pont azért ,mert itthon voltam a kicsivel. 3 év van köztük. Imádtam ezeket az éveket.:-) Most Betti nagycsoportos,Öcsi múlt hónapban kezdte a kiscsoportot,délben elhozom mindkettőt.
Végre valaki:-)Ha mások meghallják,hogy csak délig,úgy néznek rám mint egy földönkívülire.Akkor is úgy néztek rám mikor az elsőt nem akartam beadni oviba csak 4 évesen
Mi is most tervezzük a másodikat,és csak azért tehetjük meg,mert a férjemnek ennyi a keresete.Sokat dolgozik(nem csak ezért,amúgy is hosszú munkaideje van:mezőgazdaság),és így igényli is,hogy itthon mindig,minden maximálisan rendben legyen.Úgy szokta mondani,kölcsönösen biztosítjuk egymásnak a hátteret.A lányom is csak délig lesz majd ovis,reggel apjának útba esik az ovi,ebéd után pedig megyek érte.Úgy látom,mi tökéletesen egyformán gondolkodunk ebben a témában..
Sziasztok! Én még a Gyes utáni 80 nap szabimat töltöm, utána vagy munkanélkülire megyek,vagy melózni,ha találok valamit. Engem nem vennének vissza csak 3 műszakba, de nem tudom így megoldani az ovit és a sulit.:-(
A kicsi is csak délig fog járni,nem látom értelmét,hogy ha itthon vagyok, aludni minek maradna ott,mikor itthon a saját helyén is alhat.Legalább addig jöjjön haza míg lehet,a suliból már nem jöhet csak 16 órakor.
Nekem a két gyerek közt 5 év van.A nagyobbikat 4 évesen adtam oviba,tehát amikor elkezdte az ovit akkor lettem terhes a másikkal.Délig járt csak mindig mentem érte.Aztán megszületett a második.Most lesz nyáron 3 éves a másik most elsős.A kicsi szeptembertől oviba megy .Én nem megyek vissza dolgozni.A férjemnek hála megtehetem,hogy itthon maradjak.
Szia! Nálam ez fura kérdés lesz, mert nekem meg nincs hova vissza mennem dolgozni, kirúgtak még terhesen. Igaz még van 1 évem mert márciusban tölti a lányom a 2. évét, de ha nem találok akkor jövő márciusban kiveszem a maradék 3 hónap munkanélkülimet, így kb. június-júliusig lesz egy kis időm még.
Én szívem szerint itthon maradnék, de nem keres annyit a férjem hogy megtehessem sajna.
Sziasztok!Nekem nyáron lett három éves a gyermekem.Nem tudtam visszamenni dolgozni,mert a férjem reggeltől estig dolgozik,más segítségünk nincs.Még nem járunk oviba,csak majd szeptemberben kezdjük,mert évvesztes,így 4 évet ment volna.Meg amúgy is itthon vagyok...
További ajánlott fórumok: