A koponya MRI vizsgálattal csak az agyat vizsgáljak vagy az arcot is? (tudásbázis)
Persze nem! A leírás nagyjábol el is mondja miért.
Nem tudom, de nem gondolnám hogy teljes test esetén használnának kontrasztanyagot
Az arc és koponya MR azért nem hasonlítható össze a teljes testtel.
Káros hatása nincs, sőt a,ennyiben kontraszt anyag is kell, nem terhelik vele 2x a szervezetet.
Nem en elegedetlenkedem a vizsgalatokkal, hanem a kezelo orvosaim.
A ful orr gegesz javasolta az arckoponya CT vizsgalatot, rairta a leletre, hogy pontosan milyet.
A neurologus pedig azt mondta, hogy ez csak fel munka volt, felesleges penzkidobas.
Teljes koponya MRI kell, agy es arc is angiografiaval, es MRA, szerinte a a ct nem er semmit.
Bejelentkeztem a vizsgalatra a neurologiai lelettel, es a javasolt vizsgalat leirasaval, de nem tudjak ugy megcsinalni, ahogy az orvos keri.
Itt a magyarázat miért nem csinálnak összefüggő, nagyobb testfelületü értékelhető MRI-t
Multkor arckoponya CT vizsgalatra mentem hozzajuk."
Akkor az már megvan. Mi a gond?
Holnapután agykoponya
Nyilván orvosilag megvan az oka miért nem egyszerre a kettő
Az nem úgy megy, mármint az értékelés hogy ha már itt a páciens, nézzük meg a könyökét is
Raditecnél is külön nézik és azon belül is festés nélkül, festéssel, stb.
Affideanál, lánykori nevén Diagnoscan, van teljes test MRI
Az Affidea kozpontban fogom csinaltatni. Multkor arckoponya CT vizsgalatra mentem hozzajuk.
Azt mondta a recepcios, hogy nem csinaljak meg egyszerre az agykoponya es az arckoponya vizsgalatat, csak az egyiket kerhetem, es, hogy az arckoponyarol inkabb CT vizsgalatot szoktak csinalni.
Felhivtam a Help MRI kozpontot, es ok csak az agykoponyarol csinalnak, amin rajta lesz az arcbol is egy resz.
Nem ertem, miert nem lehet mindkettot egyszerre megvizsgalni.