Az arachnoidális eleve azt jelenti, hogy az agyhártya egyik rétegén van. Azt nem tudom, hogy a két másik rétegen keletkezhet-e egyáltalán ciszta. Lehet, hogy nem.
Köszönöm szépen közben előkerestem egy 2007 és pet CT leletelemet mert remélet valami hogy megjegyzés be oda volt írva hogy Koponya CT javasolt . És ez már akkor is le volt írva csak akkor még 15mm volt és nem volt meszes. Akkor a Hematológusom nem küldött tovább. Azt mondta ezzel nem kell foglalkozni.
A leírás szerint én azt olvasom ki, hogy cisztád és dagantod (meningeoma) is van. Kértelek, hogy keress rá a gugliban ( [link] Ez nem jelenti azt, hogy rosszindulatú. Nyugodj meg, várd meg mit mond a neurológus.
Nem, egyáltalán nem ezt akatam mondani! Csak én nem vagy radiológus, ezért nem tudom, egyértelműen eltudják-e különíteni. De vaélószínűle nem írná rá a leletre, ha nem lenne benne elég biztos.
Ez találomra megy , de durva :( aki elemezte csak tudja milyen ciszta.. istenem bele örülök ebbe az egészbe... Bele került 60 ezer Ft ba a vizsgálat és még lehet el sem találta.
A ciszta, ha tényleg arachnoideális (azt nem tudom, az ct hogy különíti el a többitől, ez 100%-e) veleszületett dolog, általában észre sem veszik, ha nem nő tovább, esetleg tüneteket okoz. A másik pedig elég pici.
De. Nyilván voltak tüneteid, ezért is küldtek el ct-re. Ha bármelyik okoz vmit, súlyos, kellemetlen, akkor lehet, hgy el kell gondolkodni beavatkozáson. A neurológus a tüneteid és a két bigyó elhelyezedése alapján meg fogja tudni mondani, melyik okozza és mi a teendő.
Sziasztok. Tegnap voltam kontraszt anyagos koponya Ct vizsgálaton.. Neurológiaiara szerdára van időpontom. Megjegyzésbe ez szerepel :Jobb oldalon a tempót-frontális átmenetben arachnoidalis cysta valószínű, jobb oldalon parietalisan részben elmeszesedett meningeoma merül fel.. Ezek aki tudja mit jelenetek?