A kocsonya hízlaló? (tudásbázis)
Másik meg az, hogy mit számít ha hízlaló, ha csak ritkán eszik belőle az ember.
Változatosan kell táplálkozni, és keveset. Ebbe alkalmanként néha belefér egy kis kocsonya, hurka, kolbász is, a sok egyéb mellett.
Egészség..
Maradok a kóbi-hurka-szalonnánál :)))))
Bakker...
:DDDDDDDDDDDDDDDDD
Figyelj.Én ha éhes vagyok,úgyse műxik az agyam.Ezt nyílván a konyhásnénik tudják,így nem aggódnak amiatt,hogy esetleg elkezdenék spekulálni.De már nem is nagyon eszem ilyen h helyen...:D
Mostanában sokszor eszem nívós közétkeztetésben,és még elég eszük is kéne legyen hozzá,mégis sokszor olyan közegészségügyi hiányosságokat látok,hogy egyből megtanulok imádkozni:"csak ne,csak ne most legyen szalmonellám,jó?"kb...A pofám leszakad néha...Ezért nagyon klassz ott enni,ahol a közegészségtant tanítják,mert ezen tanárok(akik az ÁNTSZ-től gyüttek el tanítani) is odajárnak.Na ott van kaja!Vagyis ami ott van,AZ LÁTOD KAJA!:DDD De nem mindig van oda időm elugrálni,pár metromegállóval arrébb leledzik...:DDD
jó a szó :) így van. legszívesebben az ember mindent maga csinálna meg de nem teheti meg..
marad a rizikó de anélkül meg unalmas is lenne :)
ilyen a menza is. ne nézd meg mi a kaja. 1 úgyse annak fog látszani, 2 nagyobb kihívás kitalálni hogy vajon mi :)))
Igen.A házi állatvágásban az a legnívósabb,hogy az állatot kivéreztetik.Aztán mindenki tesz vele a maga belátása szerint.Nálunk edényben felfogták és hagymásan elkészítették,hát...ha jó lett a tüdőhöz hasonló ízt kaphattunk,váo mily meglepő.Ha rosszul,belefulladtunk...:P A jól abált tüdő viszont szinte "patyolattiszta" a vértől,ami miatt még puhább és fincsibb...:)
Na ezért nem eszem A...-os meg T...-os csirkét...Merő vér!De legalább tudod,hogy EU-sak!:)))
Azért ma már meg vannak a megfelelő élelmiszerbiztonsági előírások.A "nemmindegykinekelv" gyakorlatilag a kutya/macska v. ember szintre korlátozódott le.
Az hogy bevérzett a hús,az mondjuk megint EU találmány.Ha az EU szabvány szerint ölik le az állatot,elengedhetetlen,hogy befele vérezzen.Ennek isszuk a levét.Konkrétan a vérét.A zöld az gáz...az az epe és elég keserű(hát magyarázni köll???:DDD),de egy háziasszonyka kivágja azt jó napot.
Megeshet hogy valaki csak tréfiből tette bele.. vagy véletlenül XD annyi piás közt? nem csodálkozom ma már.. de gyerekként.. :D
(hát valahol a közel keleten pl a kecskeszem-leves különleges vendégváró étel.. :) )
na anno igaz ami igaz én szerettem a disznófejet szétszadizni.. azt mindig megkaptam :))) de enni soha nem ettem.. :D
az mindig a kutyié volt mifelénk.. értékelhetetlen "alkatrész mindenki számára a családomban és számomra is.. :D
JA és még valami én ebben a fórumban hallottam először a CITROMOS kocsonyáról :DDDDDDDDDDDDDDDDD
csoda hogy eddig léteztem XD
Nem vagyok kiakadva és azokat a dolgokat is TUDOM hogy miből készül... ;) a szaros (zöldült vagy durván bevérzett) csirkét diákmelóban anno magam csomagoltam.. kiakadtam.. Kérdeztem miért így? az volt a válasz hogy akiknek megy jó lesz.. (románok) ez feldühített.. ők nem EMBEREK??)
Én azt mondom hogy ha jót akarsz enni ne akard tudni mi folyik a konyhában.. ez a nagyüzemi dolgokra rohadtul igaz..
"Képzeld el ,ezen nőttünk fel"
hát ezt mondom!! ha ezen nősz fel nem hízol.. :DD
Sosem zabáltam de mindig végigettem mindent (kövér soha nem lettem és most a 178 centimhez 67 kiló vagyok :)
Én olyant nem láttam, hogy a szeme is benne van. A fülét viszont szeretem.:)
Én mindig teszek bele sok-sok sovány disznóhúst is, a lányomnak külön tálba kell készítenem, csak sovány húsból.
További ajánlott fórumok:
- Mennyi kalória van a kocsonyában?
- Bevált kocsonyarecept! Van valakinek? Színtiszta, átlátszó, ízletes. Hogyan?
- Lányok, asszonyok segítsetek! Mikor kell zselatint beletenni a kocsonyába?
- Lábszár nélkül is jó lesz a kocsonyám?
- Nem sikerült a kocsonyám!
- Esett egy kevés hó, így a hangulat adott..., kocsonyát főzök. 😁